Norge

Kaotisk festnatt: - Mister pusten

Det har vært en travel natt for politiet over hele landet.

FEST: Youngstorget forrige lørdag da Norge gjenåpnet. Foto: NTB
FEST: Youngstorget forrige lørdag da Norge gjenåpnet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var rolig fram til halv 3. Så har det vært jevnt med forstyrrelser i sentrum. Det er som en normal natt til søndag før pandemien, forteller operasjonsleder i Oslo-politiet, Line Skott. til Dagbladet.

Oslo-politiet måtte rykke ut på flere voldsepisoder gjennom natta.

- Mister pusten

Det er bare andre lørdag hvor Norge er gjenåpnet, og i Tromsø var det kaos allerede før midnatt.

- Det skal være så mye press i køen utenfor utestedet at folk i køen mister pusten, skriver politiet.

Dørvaktene ved et utested skal ha kontaktet politiet og bedt dem om å bistå.

FEST HELE NATTA: Petter Stordalen kommer ikke til å prioritere søvnen dagen landet åpner. Video: Marie Røssland. Reporter: Stian Drake. Vis mer

- Vi er på stedet og bistår med å roe ned køen, skriver de.

Operasjonsleder Eirik Kileng opplyser til Dagbladet at det ikke er meldt om noen skadde personer, men at flere i køen hadde mistet pusten som følge av trengsel.

- Det er mange folk ute i byen i dag, sier Kileng til Dagbladet.

Han opplyser også om at det har vært meldinger om flere berusa mindreårige gatelangs i byen. Tromsø-politiet måtte også bryte opp med en fest med opptil 60 ungdommer.

PARTY: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) kom direkte fra Venezia til et dansegulv i Oslo, for å frie gjenåpningen av Norge lørdag 25. september. Video: Tipser Vis mer

Ungdomskaos

I Porsgrunn var det over 100 ungdommer som gikk gatelangs, flere skal ifølge politiet ha vært beruset.

- Det er mange fulle ungdommer som går i gatene. Vi vil gjerne at foreldrene skal hente dem så det ikke oppstår ulykker som at de blir påkjørt, fortalte operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

På Hamar har politiet avsluttet en fest med 30–40 ungdommer der arrangøren hadde mistet kontroll. Vedkommendes pårørende er varslet, ifølge Innlandet politidistrikt. I samme by ble en mann i 20-åra anmeldt for å ha stjålet legitimasjon til en kvinne og forsøkt å bruke den til å komme seg inn på et utested.

Vold mot politiet

I Elverum ble en mann i 20-åra pågrepet etter at han sparket en politibetjent i nakkeområdet. Polititjenestemannen ble ikke skadd. På Gjøvik ble en beruset kvinne anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann etter at hun prøvde å bite politiet.

I Drammen fikk politiet melding om en mulig trusselsituasjon på jernbanestasjonen. En mann i 30-åra hadde på seg et lite brekkjern og ble bortvist, mens en mann i 20-åra var i besittelse av narkotika og ble pågrepet.

I Bodø er to personer pågrepet etter et slagsmål, hvor politiet skriver det er fire fornærmede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer