Nyttårsaften 2021:

Kaotisk nyttårsnatt: - Ute av kontroll

Det har vært en hektisk nyttårsnatt for politiet flere steder i landet.

HEKTISK: Det har vært en hektisk nyttårsaften for politiet flere steder i landet. Foto: Halvard Alvik / NTB
HEKTISK: Det har vært en hektisk nyttårsaften for politiet flere steder i landet. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Nyttårsaften er en av de mest hektiske kveldene for politiet. Inngangen til 2022 var intet unntak - nyttårsnatta har nemlig bydd på en rekke oppdrag for politiet rundt omkring i landet.

De fleste av dem har sammenheng med uvettig bruk av fyrverkeri, festbråk og slåsskamper.

- Det koker i hele distriktet. De aller fleste bilene er opptatt, selv om vi har flere ansatte på jobb enn vanlig, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Ottar Steinstø, til Dagbladet i 03-tida.

Politiet angrepet

- Det har vært mange meldinger om forstyrrelser av nattero, fyllekjøring, slåssing og fester ute av kontroll, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Mari Lillestø, om årets nyttårsaften.

En av disse festene ble arrangert på Fauske. Da politiet ankom stedet - med et formål om å stoppe festen - eskalerte situasjonen.

- Patruljen skulle roe gemyttene på stedet, da en av festdeltakerne helt ut av det blå tok kvelertak på en av politibetjentene. Den andre politibetjenten grep inn, men ble også angrepet, forklarer Lillestø til Dagbladet.

Ingen av politibetjentene ble skadd som følge av hendelsen. De to mennene, som begge er i 20-åra, er pågrepet og satt i arrest.

Også i Agder politidistrikt ble en politipatrulje angrepet.

- Vi rykket ut til en privat adresse etter melding om at det ble skutt raketter mot nabohuset. På stedet ble politipatruljene utsatt for vold av flere festdeltakere. Tjenestepersonene ble ikke fysisk skadd, og fire personer er pågrepet, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, John Repstad, til Dagbladet.

NYTTÅRSTALE: I tradisjon tro holdt kong Harald en tale til det norske folk på nyttårsaften. I år hyller han spesielt helsevesenet, og kommer med en klar oppfordring til oss. Bilder fra NRK Vis mer

- Hektisk

I hovedstaden beskrives årets siste festnatt som hektisk.

- Det var rolig fram til midnatt, men etter det har det vært noen hektiske timer. Det har vært mye uvettig bruk av fyrverkeri, der det blant annet har blitt avfyrt mot andre mennesker, husvegger, balkonger og i søppelkasser, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, til Dagbladet.

Også Vest politidistrikt har hatt nok å gjøre natt til 1. januar.

- Det har vært travelt, sier operasjonsleder Tore Andre Brakstad og legger til at de har rykket ut til både fyrverkeri-bråk, voldshendelser, branner og ordensforstyrrelser.

Rolig flere steder

Men selv om nyttårsnatta har vært kaotisk flere steder, opplever flere politidistrikter en roligere natt enn vanlig.

- I Trøndelag kan denne nyttårsaften sammenliknes med en vanlig helgenatt. Nyttårsaften pleier å være en av de mest hektiske vaktene i året, men i år har vi bare hatt en fjerdedel av oppdragene vi pleier å ha, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Trond Volden, til Dagbladet i 03-tida.

Han fortsetter:

- Det kan virke som at folk kanskje tar det roligere på grunn av coronarestriksjonene, men selv om det er roligere enn normalt, har vi også i år registrert mye uvettig bruk av fyrverkeri. Vi fikk blant annet melding om at en person åpnet en ytterdør på en tilfeldig bolig og skjøt en rakett inn i stua. Heldigvis ble ingen skadd, og det ble heller ingen store materielle skader i huset.

Også i Øst politidistrikt, samt Troms og Innlandet, har det vært en roligere nyttårsaften enn normalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer