Kaotisk om våpenhvile i Midtøsten

Rykter om våpenhvile i Midtøsten i dag ble raskt redusert til «forsøk på å få i stand en avtale» om hvordan partene skal håndtere den stadig mer alvorlige situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter det NTB erfarer er det nå kontakt på mange nivåer i Midtøsten, for å få til en avtale som bryter den sju måneder lange fastlåste situasjonen mellom Israel og palestinerne.

Økt militær vold, stengning av palestinske områder, stadig utbygging av israelske nybyggerboliger og flere palestinske terrorangrep, presser partene i konflikten til å ta nye steg.

Israels utenriksminister Shimon Peres sa under sitt besøk i Kairo i helga at palestinerne og israelerne er kommet fram til «en avtale om hvordan situasjonen skal håndteres».

Lette på trykket

På en pressekonferanse i den egyptiske hovedstaden i dag understreket Peres at Israel ikke kan neglisjere atmosfæren i de okkuperte områdene.

- Derfor har jeg på vegne av den israelske regjeringen informert president Mubarak om at vi skal iverksette øyeblikkelige og betingelsesløse tiltak for å gjøre livet enklere for folket som lever i de okkuperte områdene, sa Peres.

Utenriksministeren klargjorde ikke hvilke tiltak som skal iverksettes, men det internasjonale nyhetsbyrået Reuters skal ha fått informasjon om at israelske myndigheter planlegger å gi innreisetillatelse til rundt 11.000 flere palestinere, slik at de kan gjenoppta arbeidet i Israel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer