Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaotisk start i dag

Først uteble tolken som skal oversette fra norsk til islandsk for Gisle Gudjonsson. Da en av kantinedamene overtok tolketjenesten, gikk brannalarmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løsningen ble at en av de unge damene i kantinetjenesten fikk mulighet for å bevise sine gode språkkunnskaper.

Men straks saken hadde startet gikk brannalarmen og dermed ble retten på nytt hevet. Alarmen viste seg å være falsk og retten ble satt på nytt etter 10 minutter.

Den raske forfremmelsen fra kantinetjeneste til rettsoppnevnt tolk skjedde med alle formaliteter. Den nye tolken avga høytidelig forsikring for retten slik at hun kunne formidle slutten av Veronica Orderuds forklaring til vitnepsykolog Gisle Gudjonsson.

Vitnepsykologens rolle i saken er ikke avklart og forsvarerne ville ikke akseptere at andre enn en rettsoppnevnt tolk bistår ham.

Veronica Orderud avslutter fredag sin forklaring og interessen knytter seg nå til hennes søster, Kristin Kirkemo Haukeland, som skal forklare seg etter lunsj fredag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!