Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaotiske tilstander utenfor skolen, foreldre og elever holdt rundt hverandre og gråt

En person er død og fire ungdommer er skadd i et sverdangrep på en skole i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire elever er skadet i etter en mann i dag gikk til angrep i kafeen på en skole i Trollhättan i Sverige. Ifølge politiet skal mannen ha vært maskert og gått rundt på skolen med et sverd.

-  Noen oppgis å ha blitt utsatt for hogg/knivskader, skriver politiet i Västra Götaland.

- Holder rundt hverandre Skolen har 400 elever fra førskolealder til niende trinn. Utenfor skolen var det etter hendelsen kaotiske tilstander, mens foreldre og elever holdt rundt hverandre og gråt utenfor politisperringene. Ifølge lokalavisa Teela skal flere skal ha tatt seg forbi politisperringene.

- Folk gråt og prøvde å løpe inn bak sperringene, sier avisas fotograf.

En stund etter skytingen ble elevene fortsatt holdt inne på klasserommene og ifølge fotografen trykket barna seg mot vinduene for å få øyekontakt med sine pårørende som sto utenfor.

- Uvissheten er det vanskeligste for folk, sier øyevitne Mikael Svantesson til Aftonbladet.

En person døde av skadene, ifølge Expressen. En 11-åring og en 15-åring som fikk stikkskader, er alvorlig skadd. En lærer er også innlagt på sykehuset. Gjerningsmannen ble skutt og alvorlig skadd, og ligger nå på operasjonsbordet.

- Voksne og elever forlot skolen raskt. Polisen går inn på skolen og like etterpå kommer det beskjed om at skudd er hørt inne på skolen, skriver politiet.

Diskusjon om skolen Foreldrene har nå fått beskjed om å flytte seg fra skolen til et fritidshus, hvor de skal få informasjon fra kommunen.

I dag tidlig var det en diskusjon om skolen i kommunestyret i Trollhättan kommune. Skoleinspektører hadde gjort en gransking på skolen hvor flere lærere sa de syntes skolemiljøet var utrygt. Skolens bibliotek og kafeen hvor dagens angrep skjedde, er åpent for alle.

- Det har lenge vært et politisk hett spørsmål. Blant annet har det vært et sterkt krav om at en kafé på skolen som har vært åpen for allmennheten, skulle stenges, fordi det har vært en utrygg situasjon for elevene, sier lokalpolitiker Peter Eriksson til TT.

SKOLE I TROLLHÄTTAN  Gjerningsmannen ble skutt og opereres nå for alvorlige skader. Foto: Stefan Bennhage / TT-ELA / TT
SKOLE I TROLLHÄTTAN Gjerningsmannen ble skutt og opereres nå for alvorlige skader. Foto: Stefan Bennhage / TT-ELA / TT Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!