Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kolonia.no om corona-etterspørsel:

Kapasiteten sprengt etter coronaviruset

Matleveringstjenesten Kolonial.no opplever en enorm etterspørsel som følge av coronaviruset.

POPULÆRT: Kolonial.no nyter godt av at flere vil ha levert mat hjem til seg. Noe av grunnen er folk som sitter i corona-karantene.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
POPULÆRT: Kolonial.no nyter godt av at flere vil ha levert mat hjem til seg. Noe av grunnen er folk som sitter i corona-karantene.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

«Vi opplever for tiden svært stor pågang i forbindelse med Koronaviruset og har nådd maks kapasitet de neste dagene. Vi beklager og jobber på spreng med å øke kapasiteten. Tusen takk for tålmodigheten!»

SPRENGT: Kolonial opplever rekordstor pågang i disse dager. Skjermdump: Kolonial-appen
SPRENGT: Kolonial opplever rekordstor pågang i disse dager. Skjermdump: Kolonial-appen Vis mer

Slik lyder meldingen som møter Kolonial.nos kunder på appen og i nettsidene deres.

- Vi har mye å gjøre nå, det er ingen tvil om det. Vi så signaler om dette allerede forrige uke, men det har nå tatt seg opp til et helt nytt nivå.

Det sier daglig leder Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Kolonial.no lever av å levere matvarer på døra til folk, og merker tydelig at det er mange som holder seg hjemme.

- Vi opererer på maks kapasitet nå, og har mulighet til å øke kapasiteten ganske kraftig framover, men for øyeblikket har vi ikke nok til å møte denne etterspørselen.

Kolonial.no har gått nye veier for å øke bemanningen. De er blant annet i dialog med firma som har måttet permittere sine ansatte, bekrefter Munthe-Kaas.

- Alle får varene sine

- Alle som har bestilt får levert varene, men når lukene nå fyller seg opp, må folk bestille til neste ledige luke, sier Munthe-Kaas.

Fredag ettermiddag var neste leveringsvindu om en knapp uke, torsdag 19. mars.

Han forteller at de foreløpig har mer enn nok varer, selv om de kan være utsolgt for noen enkeltprodukter.

TRAVELT: Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no forteller at de opplever stor pågang i disse dager. Foto: Kolonial.no
TRAVELT: Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no forteller at de opplever stor pågang i disse dager. Foto: Kolonial.no Vis mer

Etterspørselen nå er omtrent dobbelt av det de var i samme periode i fjor, forklarer daglig leder i Kolonial.no til Dagbladet.

- Det er jo omtrent som å drikke vann av en brannslange. Vi får drukket ganske mye, men langt fra alt.

Har innført smittevernregler

Munthe-Kaas forteller at de tar smittevernet på alvor og at sjåførene ikke har nærkontakt med sine kunder.

- Sjåførene våre setter fra seg varene på dørtersklene til kundene og holder avstand. Vi har ingen grunn til å være i nærheten av kundene våre, sier han og legger til:

- I tillegg oppfordrer vi folk om å opplyse om de er i karantene, når de legger inn bestillinger. Vi følger retningslinjer om avstand, men det er uansett greit å vite.

Bedriften er også opptatt av å følge rådene fra Folkehelseinstituttet.

- Vi har blant annet fullstendig forbud mot håndtrykk og klemmer på jobb, og vi skal holde avstand til hverandre.

Forberedt på smitte

Kolonial.no utelukker naturligvis ikke at også de kan bli rammet av coronaviruset. FHI opplyste onsdag om at 489 personer så langt er bekreftet smittet i Norge, men at de forventer en skarp økning i antall smittede.

- Vi er forberedt på at det kan komme smitte hos oss også på et tidspunkt, noe annet ville vært urealistisk. Vi har svært lav terskel for å sende folk hjem, sier Munthe-Kaas.

Han legger også til at de i jobben med å bemanne opp, blant annet er i dialog med bedrifter som driver med permitteringer.

Det er for øvrig ikke bare de som lever av hjemlevering som merker effektene av coronasmitten. Flere dagligvarebutikker har også meldt om en kraftig økning i salget av blant annet hermetikk og posesupper.

- Vi ser at Coop Mega nå selger 30 prosent mer hermetikk enn i fjor, fortalte Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop til Dagbladet i forrige uke.

Hele Norges coronakart