MEKTIGSTE SIDEN GRO: Statsminister Erna Solberg, her avbildet på Høyres landsmøte tidligere denne måneden. Foto Jacques Hvistendahl   /  Dagbladet .
MEKTIGSTE SIDEN GRO: Statsminister Erna Solberg, her avbildet på Høyres landsmøte tidligere denne måneden. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet .Vis mer

Kapital: - Erna Solberg er Norges mektigste kvinne

Businessbladet Kapital har kåret statsminister Erna Solberg (H) til Norges mektigste kvinne i 2014. Solberg vant også prisen fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kåringen kommer i forbindelse med bladets årlige artikkelpakke «Norges 100 mektigste kvinner».

Solberg gikk også til topps i kåringen i 2013, fulgt av LO-leder Gerd Kristiansen og daværende arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap). I år får den ferske statsministeren selskap av finansminister Siv Jensen (Frp) og næringsminister Monica Mæland (H) på seierspallen. De lå på henholdsvis 16. og 65. plass i fjor.

Redaktør Vibeke Holth mener at Solbergs seier er «suveren».

- Erna Solberg er en historisk kvinne. Hun er den første kvinnelige statsministeren på borgerlig side, og vi må tilbake til Gro Harlem Brundtlands statsministerperioder for å finne en kvinne med så mye makt, sier Holth til NTB.

Selv svarer Solberg diplomatisk på spørsmålet om hvordan det er å være Norges mektigste.

- Min forventning til det å komme i regjering er at det er da vi får muligheten til å gjennomføre de endringene vi gikk til valg på, sier hun til bladet.

Ansvarlig redaktør Trygve Hegnar presenterte listen i Kapitals lokaler onsdag kveld. Det er åttende år på rad at bladet har denne kåringen.

(NTB)