Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kapital og Hegnar med troverdighetsproblem

Kapital med redaktør Trygve Hegnar i spissen får skarpe reaksjoner på at journalistene hans får handle aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medieeksperter og pressefolk mener Kapital får problemer med troverdigheten når bladets journalister får lov til å handle aksjer. Ifølge Dagens Næringsliv skal journalist Tor Inge Vormedal i Kapital ha fått fordelaktige aksjeavtaler i bytte for positiv omtale i bladet.

- Når journalisten kjøper aksjer i samme bedrift som han omtaler, er det helt uakseptabelt, sier medieekspert Gunnar Bodahl-Johansen til NTB. Han mener redaktør Trygve Hegnar har et troverdighetsproblem når han lar sine journalister handle aksjer. Problemet oppstår i det øyeblikk at det stilles spørsmål ved journalistens habilitet mener Bodahl-Johansen.

Hegnar og Kapital har varslet injuriesøksmål mot Dagens Næringsliv.

VGs redaktør Bernt Olufsen mener journalister skal være varsomme med å handle aksjer og at det kan gå på troverdigheten løs.

- Det at spørsmålet reises er ikke bra for et medium, sier Olufsen til Propaganda. Journalister må være meget forsiktig med sammenblanding av interesser, mener Olufsen. Han opplyser at VG skjerper inn reglene for handel med aksjer for avisas journalister.

Også i Dagbladet blir det manet til forsiktig omgang med aksjer. Redaksjonelle medarbeidere skal ikke kjøpe eller selge aksjer i tilknytning til nyhetsmateriale som ikke er offentliggjort. De bør heller ikke omsette aksjer innen tre måneder etter at de har kjøpt dem.

- Hvis det Dagens Næringsliv skriver om Kapital er sant, har Kapital et stort troverdighetsproblem. Og da regner jeg med at journalisten får sparken, sier stipendiat ved Senter for medieøkonomi Jan Helgesen til Propaganda.