Kapitulasjonen nærmer seg

Det er gryende kapitulasjon på Oslo Børs i formiddag. IT-aksjene massakreres, men også mange andre aksjer er under sterkt press.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er gryende tegn til kapitulasjon, og panikk i enkelte aksjer på Oslo Børs i dag. IT og telekom-aksjene er gjenstand for den reneste kursmassakren, ettersom snakk om resesjon og konkurser stadig brer om seg.

Etter en drøy times handel er totalindeksen ned hele tre prosent til 1240 poeng.

IT-indeksen er ned 4,7 prosent med de mest spekulative aksjene som Scandinavia Online (ned 34,5% til 9,50 kroner), Opticom (-9,6%, 410 kroner) og TeleComputing (-15%, 22,90 kroner) i tet. I sistnevnte aksje har et tradisjonelt vært mye belånte aksjer, og dagens nedgang kan kanskje være forsterket av tvangssalg.

Etter en drøy time ser det ut til at fallet i totalindeksen flater ut.

Eltek er ned hele 9,6 prosent på 122 kroner ettet at telekomselskaper og - leverandører stuper i Europa.

Noen aksjer holder seg noenlunde bra. Norsk Hydro er ned 1,3 prosent til 372 kroner og DnB, som er ned 0,9 prosent til 42 kroner. Etter en drøy times handel har omsetningen på hovedlisten kommet opp i 720 millioner kroner.

De europeiske børsene er også kraftig ned. I London er FTSE 100-indeksen ned 2,6 prosent til det lavest på 28 måneder, mens DAX-indeksen i Frankfurt er ned 2,4 prosent. Begge steder er det telekom og IT som trekker mest ned.