Kapper hoder for 1,4 milliarder

1450 ansatte risikerer nå å bli slanket bort fra det gamle Statens vegvesen. Staten er villig til å bruke 1,4 milliarder kroner på å kvitte seg med de overflødige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slankekuren i det gamle Vegvesenet er beregnet til å koste en million kroner per ansatt som forsvinner. Førsteamanuensis Jarle Møen ved Norges Handelshøyskole (NHH) reagerer på prisen.

- Min første reaksjon er at en drøy million per hode høres mye ut, sier Møen.

- Det er litt lettvint å si at vi bare må akseptere det når vi ser at det blir færre og færre mennesker igjen i arbeidslivet, fortsetter han.

Det nye Vegvesenet

Det gamle Statens vegvesen er historie. Fra nyttår ble Vegvesenet delt i to enheter. Mens Statens vegvesen nå har blitt en rein forvaltningsenhet, er all produksjon skilt ut i et eget selskap, Vegproduksjon AS. Fra en hverdag der oppdrag kom automatisk fra deres egne, skal de rundt 4600 ansatte i det offentlige aksjeselskapet nå konkurrere om veibygging på lik linje med private entreprenørselskap.

Ventelønn

- Det blir ei spennende tid, sier spesialarbeider Dag Fredrikstad.

Selv er 34-åringen relativt avslappet i forhold til de kommende nedbemanningene. Han regner med at det først og fremst er eldre kolleger som vil bli overflødige.

- Jeg tror man bare må gjøre det beste ut av situasjonen, sier Fredrikstad.

Ifølge en konsulentrapport Samferdselsdepartementet har fått utarbeidet, kan så mange som 1450 bli overflødige. Denne gruppa er staten villig til å betale 1,423 milliarder kroner for å bli kvitt:

{#kule}911 millioner kroner er bevilget som et direkte statlig tilskudd til tidligpensjonering av eldre ansatte. Ordningen vil kunne omfatte 1000 personer.

{#kule}Staten har også satt av 512 millioner kroner til ventelønn. Ventelønn er et alternativ til dagpenger for statlig ansatte som blir arbeidsledige. Det betyr at ansatte kan bli oppsagt om nødvendig. Dette kan omfatte 450 ansatte.

Ifølge selskapsledelsen tas det sikte på at nedbemanningen vil skje frivillig gjennom tidligpensjonering, sluttpakker og omskolering.

- Det pågår et nært samarbeid mellom tillitsvalgte og ledelsen for å komme fram til ordninger ved frivillig fratreden. Man vi er per dags dato ennå ikke ferdige med dette arbeidet, sier administrerende direktør i Vegproduksjon, Kyrre Olaf Johansen.

Han vil ikke kommentere konkrete tall.