RASER: Sosiale medier raser nå etter at en valp fikk beina kappet av og ble etterlatt i skogen for å dø. Èn er pågrepet. Video: Instagram @SOHAYKODERNEG Vis mer

Kappet av valpens bein og etterlot den i skogen for å dø

Valpen kjempet for livet i to dager før den døde. Nå har den avdøde valpen også blitt en del av valgkampen i Tyrkia.

Tyrkisk politi har pågrepet en mann mistenkt for å ha torturert en hundevalp til døde.

Bildene av den lille valpen, som hadde fått kappet av beina og halen, har gått viralt de siste dagene, og har satt sinnene i kok hos mange.

Valpen ble funnet i et skogholt i Sapanca i Tyrkia, og ble tatt med til en veterinær for behandling, men livet sto ikke til å redde. Valpen døde fredag som følge av de omfattende skadene. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Valgkamp

Historien om valpen har nå også satt politisk agenda i Tyrkia, og president Tayyip Erdogan fortalte søndag at en bygningsarbeider hadde blitt pågrepet.

Han lovte også at han aktet å se på straffen for dyremishandling dersom han vinner valget den 24. juni.

– Enten dette gjelder i hjemmet eller ute på gata, er det en lov vi må se på og evaluere. Dette er fullstendig uakseptabelt, sa han.

Samtidig gikk Erdogans motkandidat, Meral Aksener, ut og hevdet at det var under den sittende presidentens lederskap at slike ting kunne skje.

– Denne brutaliteten mot et lite og forsvarsløst vesen er et smertelig eksempel på verdiene som har gått tapt i landet vårt. Jeg håper at den eller de som skadet denne valpen får det de fortjener.

Samtidig som politikerne var skjønt enige om at dette er en grusom sak, sier dyrevernsorganisasjonene at Tyrkias lovverk er for mildt når det kommer til straffen for slike lovbrudd.

300 000

I Tyrkia er et enormt antall løsdyr et stadig økende problem. Bare i Istanbul ble det i 2016 anslått at så mange som 700 000 katter lever på gata. Det samme tallet for hunder er om lag 300 000.

Professor Murat Arslan sa den gang til nyhetsbyrået Anadolu at dyra sliter med å finne mat, og at de ikke alltid møter forståelse og vennlighet hos folk.

– Enkelte synes dette er plagsomt da dyra blir mer og mer synlige der de forsøker å finne mat, sa han.

Han fortalte også at en enkelt tispe kan få så mange som tusen valper i løpet av seks år.