Kappet fingrene inn til beinet. Var på sykehuset i fire dager før han fikk operert

- Faren for amputasjon er større for en diabetiker.

SKADET: Jan Heidegård fra Lødingen opplevde å måtte vente i fire dager på operasjon på Universitetssykehuset i Tromsø etter at han skadet to av fingrene sine stygt. Foto: Privat
SKADET: Jan Heidegård fra Lødingen opplevde å måtte vente i fire dager på operasjon på Universitetssykehuset i Tromsø etter at han skadet to av fingrene sine stygt. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Til slutt ga jeg beskjed om at dersom jeg ikke blir operert nå så går jeg til media og til advokat. Da ble jeg øyeblikkelig lagt på bordet.

50 år gamle Jan Heidegård fra Lødingen i Nordland forteller til Dagbladet at han er mildt sagt oppbragt etter opplevelsen han hadde i forrige uke på Universitetssykehuset i Tromsø. Det var avisa Nordlys som først omtalte saken.

Han ble sendt dit, via sykehuset i Harstad, etter at han kappet to fingre helt inn til beinet i en arbeidsulykke på mandag for en uke siden, men det skulle ta lengre tid å få reparert fingrene enn først antatt.

Fire dager Mandag ble til tirsdag, tirsdag til onsdag og onsdag til torsdag. Hver dag ble han klargjort for operasjon, og hver gang ble operasjonen utsatt.

- Å bli kalt ned på operasjonsstua for så å bli kalt opp igjen gang etter gang gjorde meg, om ikke eitrende forbanna så i alle fall rimelig frustrert, sier han.

I tillegg måtte han faste i seks timer hver eneste dag som forberedelse til en operasjon som aldri kom. Ikke ideelt for noen med diabetes. Til Nordlys beskrev han det på følgende måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.