Kappet hånd og bein - kastes ut av sykehus

I ren desperasjon kappet den drapsdømte av seg begge beina og en hånd på fengselsverkstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 40 år gamle vietnameseren er dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin fraseparerte kone og hennes åtte år gamle sønn med kniv.

Under soning på Ila Landsfengsel i fjor kappet han av seg begge beina under knærne og den ene hånden på fegnselsverkstedet. Etter dette har mannen blitt sendt frem og tilbake mellom fengsler og helseinstitusjoner, skriver Bergens Tidende i dag.

- Min klient er mildt sagt pleietrengende, og det er et stort spørsmål om fengselet er i stand til å gi ham den pleie han trenger, sier advokat Olav Stake til Bergens Tidende.

Etter et lengre opphold på lukket avdeling på psykiatrisk sykehus er 40-åringen nå overført til Bergen landsfengsel.

- Den innsatte har vært her i seks dager, og det har allerede oppstått problemer knyttet til hans tilstand, sier underdirektør Helge Nilsen ved fengselet til BT.

Ved tidligere fengselsopphold har fangen sultestreiket. I følge BT skal han nok en gang forsøkt å skade seg selv i løpet av den korte tiden han har sittet i Bergen.

- Vi har aldri vært borte i en så spesiell sak. Vi vurderer fra dag til dag om det er forsvarlig å ha ham her. Norge mangler i dag et fengselssykehus, og denne mannen er et typisk eksempel på at det er behov for det, sier Nilsen.

Norsk fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) krever at 40-åringen må ut av fengselet og tilbake til sykehus.

- Vi anbefaler at han får et soningsavbrudd som er langt nok til at helsevesenet kan få ham frisk nok psykisk til at han blir soningsdyktig igjen, sier forbundets leder Roar Øvrebø.

Sammen med sin advokat har den drapsdømte søkt om soningsavbrudd og benådning. Han fikk avslag, men det er nå påklaget..