Kappet hodet av jernkvinnen

Margaret Thatcher var så stolt av den kontroversielle statuen av seg. Det var ikke Paul Kelleher som i dag gikk berserk med ei metallstang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

37-åringen plukket med seg stanga inne på galleriet og gjøv løs på den digre Thatcher-statuen slik at hodet falt av. Londonmannen Paul Kelleher ble straks tatt hånd om av politiet og blir framstilt for retten i morgen.

- Samme hva man synes om politikken til baronesse Thatcher, så er hun en unik og viktig del av vår nyere historie, sier London-ordfører Alderman Michael Oliver til nyhetsbyrået AP.

Tidligere i år ble det voldsomt oppstyr da en anonym giver ønsket å skjenke parlamentet en statue av den kontroversielle politikeren. Reglene forbydde statuer av eks-statsministre som fortsatt lever, men dette ble endret til 12 år etter at statsministeren gikk av. Dermed ville det bli gjort plass i parlamentet for statuen av Englands første kvinnelige statsminister etter neste valg.

I dag sto den derfor og ventet i Guildhall Art Gallery i finansdistriktet City da 37-åringen valgte å si sin mening om den såkalte jernkvinnen med en jernstang. Thatchers talsmann meddeler at eks-statsministeren ikke ønsker å kommentere angrepet. Da hun avduket den italienske marmor-statuen i mai, var hun ikke like taus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer