Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kappet opp liket i koffertdrapet på Ammerud i mer enn 20 deler

Makabre detaljer når to menn og en kvinne møter i Oslo tingrett. - De var ruset på alt unntatt heroin.

NABOER REAGERTE PÅ TUNG KOFFERT: I en leilighet i denne høyblokka i Ammerudhellinga i Oslo ble en 35 år gammel mann drept 27. april 2016. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet.
NABOER REAGERTE PÅ TUNG KOFFERT: I en leilighet i denne høyblokka i Ammerudhellinga i Oslo ble en 35 år gammel mann drept 27. april 2016. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn og en kvinne i slutten av 20-årene står tiltalt for å ha kappet opp drapsofferet i et 20-tall deler når Oslo tingrett tirsdag starter behandlingen av det makabre koffertdrapet på Ammerud i Oslo for to år siden.

De to mennene, 26 og 28 år gamle, er tiltalt for selve drapet på en 35 år gammel mann i en leilighet i en høyblokk i Ammerudhellinga onsdag 27. april 2016.

Etter tips fra nabolaget om mistenkelig bæring og sleping av en koffert utenfor blokka om morgenen to dager etter, ble de tre som nå møter i retten pågrepet.

Kvinnen er ikke tiltalt for drapshandlingen, men må i tillegg til likskjendingen svare for et tiltalepunkt om å ha etterlatt 35-åringen hjelpesløs uten å ringe etter hjelp.

Tiltalen beskriver at 35-åringen døde av en rekke stikk og kutt. Ifølge tiltalen ble han påfølgende halvannet døgn kappet opp med blant annet vinkelsliper og pakket ned i plastposer, bagger og en koffert.

Nekter for drap

Advokat Benedict de Vibe er forsvarer for 28-åringen som er tiltalt for forsettlig drap.

- Min klient er klar for å ta sin straff for det han har vært med på og tilstår, likskjendingen, selv om han fastholder at han ikke har vært med på selve oppkappingen. Og han har benektet hele tiden at han er skyldig i selve drapet, sier advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

28-åringen har forklart at det var han som startet voldsutøvelse mot 35-åringen, angivelig i en krangel om hasjhandel.

Det var mange kniver, økser og farlige stikkvåpen i leiligheten, men 28-åringen avviser bestemt at han har brukt noen av dem.

- Ikke vinkelsliper

- Dessuten er det en faktafeil i tiltalen, slik jeg har forstått det som skjedde. Drapsofferet ble ikke partert med vinkelsliper, men med økser, kniver og sag, sier de Vibe.

Hans klient, som hadde lånt leiligheten der drapet skjedde i fire måneder av den andre drapstiltalte mannen, er også tiltalt for trusler mot en fengselsbetjent på Ullersmo sist sommer.

28-åringen er tidligere dømt for mindre forhold.

Alle de involverte i saken har periodevis vært tilknyttet rusmiljøer.

Sanseløs rus

Advokat Benedict de Vibe forklarer «settingen» i drapsleiligheten:

- Den andre drapstiltalte, som i utgangspunktet disponerte leiligheten, kom hjem fra utlandet mandag samme uke. Tirsdag startet sanseløs festing med store mengder alkohol pluss alle mulige narkotiske unntatt heroin: hasj, kokain, amfetamin, MDMA, tabletter. Onsdag skjedde drapet og parteringen skal ha skjedd fram mot pågripelsen fredag.

Advokat Øyvind Bratlien er forsvarer for den drapstiltalte 26-åringen, og advokat Heidi Ysen er forsvarer for kvinnen.

Oslo tingrett har satt av 16 dager til saken, fram til 9. mai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling