Kappet opp liket i koffertdrapet på Ammerud i mer enn 20 deler

Makabre detaljer når to menn og en kvinne møter i Oslo tingrett. - De var ruset på alt unntatt heroin.

NABOER REAGERTE PÅ TUNG KOFFERT: I en leilighet i denne høyblokka i Ammerudhellinga i Oslo ble en 35 år gammel mann drept 27. april 2016. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet.
NABOER REAGERTE PÅ TUNG KOFFERT: I en leilighet i denne høyblokka i Ammerudhellinga i Oslo ble en 35 år gammel mann drept 27. april 2016. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To menn og en kvinne i slutten av 20-årene står tiltalt for å ha kappet opp drapsofferet i et 20-tall deler når Oslo tingrett tirsdag starter behandlingen av det makabre koffertdrapet på Ammerud i Oslo for to år siden.

De to mennene, 26 og 28 år gamle, er tiltalt for selve drapet på en 35 år gammel mann i en leilighet i en høyblokk i Ammerudhellinga onsdag 27. april 2016.

Etter tips fra nabolaget om mistenkelig bæring og sleping av en koffert utenfor blokka om morgenen to dager etter, ble de tre som nå møter i retten pågrepet.

Kvinnen er ikke tiltalt for drapshandlingen, men må i tillegg til likskjendingen svare for et tiltalepunkt om å ha etterlatt 35-åringen hjelpesløs uten å ringe etter hjelp.

Tiltalen beskriver at 35-åringen døde av en rekke stikk og kutt. Ifølge tiltalen ble han påfølgende halvannet døgn kappet opp med blant annet vinkelsliper og pakket ned i plastposer, bagger og en koffert.

Nekter for drap

Advokat Benedict de Vibe er forsvarer for 28-åringen som er tiltalt for forsettlig drap.

- Min klient er klar for å ta sin straff for det han har vært med på og tilstår, likskjendingen, selv om han fastholder at han ikke har vært med på selve oppkappingen. Og han har benektet hele tiden at han er skyldig i selve drapet, sier advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer