Kappfjells hoppkarriere

Thor Alex Kappfjell ble berømt da han i fjor hoppet ut fra av flere kjente landemerker verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter hopp fra Empire State Building og Chrysler-bygget i New York fikk han klengenavnet «Den Menneskelige Flue» i amerikanske aviser.

Han ble intervjuet i talk-show, og filmopptak av de dristigste hoppene hans ble vist på tv i flere land. Et av bildene prydet hele forsidene på en av de største New York-avisene.

Thor Alex Kappfjell var oljearbeider i Nordsjøen og ugift. Han levde og åndet for fallskjermhopping, og mente selv han hadde oppfylt alle sine drømmer.

Kilder i hoppmiljøet har fortalt Dagbladet :på nettet i dag at de vil fortsette å hoppe om kort, og at det var det Thor Alex også ville at de skulle gjøre. Han var veldig bevisst på hvor farlig sporten var, og han snakket ofte åpent om muligehtene for å dø, og at det ikke skulle hindre andre i å fortsette med å hoppe fra fast grunn.

6. mars 1999:

Kappfjell hopper fra World Trade Center.

- Nå er drømmen min oppfylt, uttalte han selv etter hoppet.

Dagen etter ble han pågrepet av amerikansk politi.

17. januar 1999:

Kappfjell hoppet fra en 49 meter høy lysmast på Marinlyst i Drammen. Ingen basehoppere hadde tidligere hoppet fra så lav høyde. Den tidligere rekorden hadde han selv etter at han i 1997 hoppet fra statsministerens balkong i regjeringsbygningen.

- En basehopper er alltid redd, men det er positivt kalkulert inn, sa Kappfjell etter hoppet.

27. oktober 1998:

Kappfjell hoppet fra Chrysler-bygningen i New York.

26. oktober 1998

Kappfjell hoppet fra Empire State Building midt i New York sentrum.

August 1998

Hoppet fra Eiffeltårnet i Paris. I et intervju på TV 2 avviste han at basehoppere mangler respekt for livet.

- Vi setter veldig pris på livet. Det er farlig, men dersom fallskjermen er god og den som hopper har kunnskapen som skal til, ligger risikoen innenfor det som kan aksepteres, sa Kappfjell dengang.

8. juli 1998:

Kappfjell er den første til å utføre tandem basehopp fra fjell. Det skjedde i Karlskråtind i Romsdal.

På merittlista står også opp fra Hotell Plaza i Oslo, Gardermotårnet, Trollveggen, Postgirobygget og Hotell Bayoke i Bangkok.