Tapte for første gang:  Rolf Presthus og Platekompaniet har tjent penger i alle år - frem til i fjor. Foto: Jørgen Hyvang/FA
Tapte for første gang: Rolf Presthus og Platekompaniet har tjent penger i alle år - frem til i fjor. Foto: Jørgen Hyvang/FAVis mer

Kaprer de unge med vinyl og platespillere

Platekompaniet satser for fullt på nytt konsept.— Fysiske underholdningsprodukter er morsomme for folk som ikke har vært vant til det tidligere, sier adm. direktør Rolf Presthus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Dette er konsept som ikke finnes i Norge. Jeg tror nyutviklingen av Platekompaniet kan bli populær, sier gründer og adm. direktør Rolf Presthus til Finansavisen.

Som avisen skrev tidligere i år er Presthus for tiden i gang med å rulle ut et nytt butikkonsept i Platekompaniet.

Mens salget av CD- og DVD-er er i stadig nedgang, skal kjeden satse mer på bøker, vinyl, elektronikk, underholdning og merchandise.

Butikkstrukturen blir lagt om. I tillegg har kjeden nettopp åpnet en ny versjon av nettbutikken.

Det koster penger.

2014 endte ifølge Finansavisen med et negativt driftsresultat på 2,5 millioner kroner, mens resultat før skatt ble på minus 9,1 millioner kroner. Det er tidenes første underskudd for kjeden.

Også omsetningen falt. Salgsinntektene ble redusert med 55 millioner til 456 millioner kroner.

- 2014 var et omstillingsår med utvikling av nytt konsept, ny it-løsning og utvikling av ny nettbutikk. Vi hadde håpet på et nullresultat på driften, så sånn sett er vi skuffet, men avviket er ikke så mye i prosent. Omsetningen endte litt bedre enn budsjettert, sier Presthus til Finansavisen.

For 2015 er ambisjonen at butikkomsetningen skal holdes på dagens nivå, mens nettbutikken skal vokse. Ifølge ham er det vinyl de har hatt størst suksess med i år.

- Vinyl har fått et skikkelig comeback. Det har begynt å bli en eventyrhistorie, sier han og anslår at vinyl vil stå for omtrent 10 prosent av årets omsetning.

Flere nyheter Apple lokker med gratis musikk
Kulturministeren vil at Netflix skal betale for norsk film
Eksplosjon i ulovlig strømming