Kaprer narko-tatt

En av mennene som kapret et fly på Gardermoen i 1993, er nå pågrepet i en stor amfetaminsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): En av brødrene som tvang et fly til å lande på Gardermoen i 1993, er pågrepet i stor amfetaminsak, melder Aftenposten.

De to brødrene fikk etter en omstridt prosess oppholdstillatelse i Norge på humanitært grunnlag, fordi de ifølge Utlendingsdirektoratets risikerte å bli hengt dersom de ble sendt til hjemlandet Iran.

Etter en politiaksjon for drøyt tre uker siden er den yngste av brødrene nå varetektsfengslet med full isolasjon i Follo tingrett.

Under politiaksjonen fant politiet rundt fem kilo amfetamin i karosseriet på en bil, og politiet mener den 33 år gamle tidligere flykapreren skulle være en av to mottakere av stoffet, ifølge Aftenposten. Amfetaminen ble smuglet over grensen fra Sverige. Til sammen ble fem personer pågrepet da politiet slo til da bilen kom fram til en garasje i Ås kommune i Akershus.

Mannens forsvarer, Petter Sørensen, stiller seg uforstående til siktelsen.

– Dette er kanskje et tilfelle av å være på feil sted til feil tid, sier han.

Også i fjor høst ble 33-åringen pågrepet og siktet i en narkotikasak, men saken ble senere henlagt etter bevisets stilling. Sørensen sier den pågripelsen skjedde «på et hårreisende tynt grunnlag».

(©NTB)

KAPRET FLY: I 1993 kapret den nå narkotatte mannen et Aeroflot-fly på Gardermoen.