Kaprerdrama over

Etter å ha drept sin egen svigermor og en nabo, kapret mannen en turistbuss med 35 japanere. Etter å ha truet med å henrette dem en etter en, overga han seg uten dramatikk i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha drept svigermoren og naboen under en familiefeide på den greske øya Poros. Deretter rømte han til byen Korint på fastlandet, der han satte fyr på sin egen bil og kapret bussen med minst 35 japanske turister. Ifølge gresk radio var mannen bevæpnet.

Kapreren skal ifølge nyhetstjenesten Ananova være identifisert som en 52 år gammel metall-arbeider fra havnebyen Pireus.

Politiet satte opp veisperringer langs motorveien som forbinder Aten og de sørlige delene av landet. Bussen var på vei mot hovedstaden med flere politibiler i hælene, men måtte snu ved en veisperring i Korint. I ettermiddag truet han med å skyte turistene dersom politiet ikke sluttet å forfølge bilen.

Da bussen måtte snu, beordret han den greske sjåføren til å kjøre mot havnebyen Galata. Der skal han ifølge Ananova ha skutt ned og drept 77 år gamle Georgia Spyrou og Stamatis Taktikos.

52-åringen skal ha krevd å få komme med en uttalelse gjennom tv-kanalene i landet. Under en mobiltelefonsamtale med en lokal tv-stasjon skal mannen ha fortalt usammenhengende om familieproblemer. Han skal ha vært fortvilet over at kona forlot ham, og skyldte på svigermoren. Under samtalen kom det fram at han hadde planlagt å drepe svigermora, men at drapet på naboen var et uhell.

Etter at politiet hadde meglet med mannen over mobiltelefon under hele dramaet, overga mannen seg i kveld. Ingen av gislene ombord på bussen skal ha blitt fysisk skadd under jakten.

(NTB/Dagbladet.no)

<B>KAPRET:</B> Politiet er bedt om å holde seg unna den kaprede bussen.