Kapreren overga seg

Det kaprede flyet landet i Florida i kveld. Nå har kapreren overgitt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapreren så ut til å være i midten av 20-årene. Han bar på en liten gutt da han kom av flyet, forteller amerikansk politi. Mannen er nå i FBIs forvaring.

I ettermiddag tok det kaprede flyet av fra flyplassen utenfor Cubas hovedstad Havana. På kvelden bekreftet amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) at flyet har landet i Florida.

Flyet hadde 25 passasjerer og et mannskap på seks om bord da det fløy fra Cuba til USA, ifølge FAA-talsmann Christopher White.

FBI-tjenestemenn var allerede på plass på den amerikanske flyplassen da flyet landet.

Fikk forlate flyet

Mange av passasjerene, blant dem flere barn, forlot det kaprede flyet et par timer før det tok av fra Cuba. Rundt 20 personer ble brakt bort i en buss etter å ha kommet seg ut av flyet som opprinnelig hadde 46 personer om bord.

Mannen kapret passasjerflyet natt til tirsdag ved å hevde at han var bevæpnet med to håndgranater. Da mannen overtok kontrollen over maskinen befant det seg 46 personer, inkludert mannskapet, om bord.

Kapreren krevde å bli fløyet til Miami i Florida, men flyet måtte lande i Havana på grunn av mangel på drivstoff. Flyet skal ha fått etterfylt drivstoff tirsdag formiddag.

Flere kapringer

Maskinen ble kapret da den var på vei til Havana fra Nueva Gerona på Isla de la Juventud, 150 kilometer sør for Havana. Det var ingen aktivitet rundt flyet etter at det hadde landet i Havana, og flyplassen var stengt mens myndighetene forsøkte å løse episoden på fredelig vis tirsdag.

For to uker siden kapret en gruppe cubanere et DC-3-fly med 36 passasjerer om bord og tvang det til å fly til Key West i Florida. Flyet fløy den samme ruta som flyet som ble kapret tirsdag. De seks kaprerne ble arrestert i USA og flyet og passasjerene returnert til Cuba.

(NTB)

SLUPPET FRI:</B> Over 20 personer har forlatt det kaprede flyet som fortsatt står på rullebanen nær Cubas hovedstad Havana.