«Kaprerne» kan få dødsstraff

Alle involverte i «kapringen» av det afghanske flyet som sto fire dager på Stansted flyplass i England, kan bli henrettet hvis de kommer tilbake, sier en Taliban-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

General Rahmatullah Safi, som deltok i forhandlingene, sier ifølge BBC at de involverte må straffes. Dersom de vender tilbake til Kabul, vil de bli dømt etter islamsk lov og henrettet hvis de blir funnet skyldige.

74 av passasjerene i flyet har søkt politisk asyl i Storbritannia. Det spekuleres nå i at noen av passasjerene samarbeidet med kaprerne i et forsøk på å søke masseasyl.

Innenriksminister Jack Straw har sagt at han vil treffe alle de 150 passasjerene på flyet «så snart som overhodet mulig». Han tar personlig ansvar for å behandle asylsøknadene fra de 74 passasjerene.

Et charterfly er ventet til Stansted i dag for å hente flere av eks-gislene hjem. Men forvirringen råder rundt de tidligere passasjerene. 21 personer sitter fortsatt i avhør om kapringen. Det ryktes også at enda flere av passasjerene ønsker å søke asyl.

Den britiske regjeringen forsøker nå å finne ut om det er et brudd på FNs sanksjoner å la flyet vende tilbake til Afghanistan. FN har gjennomført sanksjoner mot Afghanistans statlige flyselskap Ariana etter at Taliban-regimet nektet å utlevere den terrorist-mistenkte Osama bin Laden. Ingen av Arianas fly har fått lov til å fly til eller fra FNs medlemsland.

De tidligere gislene har tilbragt natten på et firestjerners hotell, men skal trolig flyttes til et «sikrere sted» i dag.