Kapret andreplassen i poker-EM

Sverre Krogh Sundbø kan skilte med ekte pokerglis etter nattens europamesterskap i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - Jeg spilte kjempebra og kunne vunnet, sier den talentfulle pokerspilleren til Dagbladet.no.

I natt kom han ut av det tre dager lange mesterskapet med ære og penger, og i følge 24-åringen var det "dødmoro" å utkonkurrere de andre pokerspillerne.

Stor pengegevinst

Sundbø reiste med tre andre norske deltakere til London denne helgen for å delta i <a href="http://www.pokernews.com/news/2005/08/tony-g-european-poker-championship-2005.htm">poker-EM</a>, og selv håvet han inn en gevinst som mer enn nok dekket den dyre inngangsbilletten på 5000 pund. Han vant 1,37 millioner, men sponsoren tar en del av pengene, skriver TV 2 Nettavisen.

- Tittelen er veldig viktig, men det er morsomt å vinne penger også, sier han lykkelig.

Slo ut 121 spillere

Sundbø forteller at feltet var sterkt, men at han spilte "knallpoker" og passerte 121 andre spillere. I finalen søndag var det bare ni spillere igjen, og oslogutten måtte jobbe hardt for å slå australieren Tony Guoga (førsteplass) og Edward Moncada (tredjeplass).

Da alt så godt ut for Sundbø, snudde det plutselig for ham da australske Guoga gikk all in og vant med tress i niere, skriver TV 2 Nettavisen. Deretter røk oslogutten da han gikk all in med K-Q og Gouga synet med 8-4.

- Dette er den første store turneringen med så bra plassering, men det er litt bittert siden jeg var så nære, sier 24-åringen til Dagbladet.no som mente han hadde kjempepotensiale til å bli europamester i poker i natt.

Satser ikke profesjonelt

Sundbø, som er sønn av Hanne Krogh, skal på turnering i Barcelona i september. Men det er ikke bare pokerspillet som gjelder, han har skaffet seg en utdannelse også. Han flyttet hjem ved juletider i fjor da han hadde fullført bachelorstudiet "Business and Administration" i San Fransisco.

- Jeg kommer nok til å spille litt fremover, men jeg tror ikke jeg blir profesjonell pokerspiller, sier seiersgutten som nettopp har gjort Norge kjent innen pokerverdenen.