Kapret drømmejobben

Etter kun 4 års arbeidserfaring har Hans-Marius Lee Ludvigsen sikret seg prestisjejobb.

UNG: - De fleste i bransjen har jo mer erfaring enn meg, så jeg skal kompensere med andre ting, sier Hans-Marius Lee Ludvigsen. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / Finansavisen
UNG: - De fleste i bransjen har jo mer erfaring enn meg, så jeg skal kompensere med andre ting, sier Hans-Marius Lee Ludvigsen. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / FinansavisenVis mer

(Finansavisen.no): Bare 4 år etter at han var ferdig med NHH-studiene har Hans-Marius Lee Ludvigsen fått i oppdrag å bygge opp et nytt nordisk small cap-fond for DNB, skriver Finansavisen.

- Ja, det er ungt, men han er ganske unik, sier Knut Hellandsvik, leder for aksjeinvesteringer i DNB Asset Management og Ludvigsens nye sjef.

- I tillegg til å ha eksepsjonelt gode karakterer fra Handelshøyskolen, har han allerede flere år bak seg som en respektert aksjeplukker - både som aksjeanalytiker i Swedbank og som en del av et forvalter-team i Pareto Asset Management, forteller Hellandsvik til avisen.

Tilfeldigheter

Ludvigsen har ifølge Finansavisen jobbet tre år som aksjeanalytiker i Swedbank, som under hans arbeidsperiode ble overtatt av Kepler Cheuvreux, før han for et år siden begynte som analytiker i Pareto Asset Management.

- Oppholdet i Pareto ble kortere enn jeg hadde sett for meg da jeg begynte der, men noen ganger er det tilfeldigheter som gjør at man får muligheter man ikke visste om på forhånd. Det ble et kort, men lærerikt kapittel, forteller Ludvigsen, som ikke synes karrieren har skutt fart for fort.

- Det har i og for seg gått fort. Selv føler jeg at det har vært en naturlig karriereprogresjon. Jeg startet på sell-side aksjeanalyse og lærte av noen av de beste der, før jeg fikk mulighet til å hoppe på den andre siden av bordet å jobbe med buy-side, sier han til avisen.

Mer ansvar

Jobben med å sette opp et nytt fond, karakteriserer Ludvigsen som veldig spennende, og påpeker at det sammenlignet med hans forrige jobb blir litt mer ansvar. Nå er det hans navn som vil stå øverst på arket.

- Når folk uttrykker seg som at det er en bragd å få en fondsforvalterstilling som 29-åring, så føles det ikke sånn ennå, sier han.

- Det er kjempekult å ha fått jobben, og jeg er veldig ydmyk og takknemlig for at sjefene har tro på meg, men bragden er vel først hvis fondet om fem og ti år har en bra størrelse og jeg har gitt investorene vesentlig høyere avkastning enn det markedet har. Foreløpig har jeg bare så vidt fått nøkkelkort og logget inn, sier Ludvigsen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Oljeprisen nærmer seg farlig område
Børsverdien i Nel smalt ned 2,1 milliarder etter eksplosjonen