Kapret fly - får bli

De to iranske brødrene som kapret et fly og tvang det til å lande på Gardermoen i 1993, har fått oppholdstillatelse i Norge på humanitært grunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I september 1993 truer brødrene Farhad og Mansour Muhammadi Injeh med å sprenge håndgranater ombord i et Aeroflot-fly i Baku i Aserbajdsjan. De tvinger flyet til å gå ned på Gardermoen, og ved landing opplyser de at de vil søke politisk asyl i Norge.

Daværende justisminister Grethe Faremo avviser kategorisk å gi oppholdstillatelse til flykaprere, og etter flere runder i retten blir de to brødrene utlevert til Russland under forutsetning at de ikke skal bli utlevert til Iran.

Under ti år etter har de to fått innvilget oppholdstillatelse i Norge på humanitært grunnlag, skriver Aftenposten i dag.

Familiegjenforening

Utlendingsdirektoratet (UDI) vil ikke kommentere den konkrete saken overfor Aftenposten, men avisas kilder hevder at de to brødrene fikk innvilget sin søknad om opphold etter å ha fått avslag på asylsøknaden i Danmark.

Etter avslaget i Danmark reiste brødrene til Norge hvor de fikk innvilget oppholdstillatelse etter en tid. Mansour har allerede søkt om familiegjenforening, og vanligvis vil det bety at han får familien sin til landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer