Kapret mulla Krekar

Mulla Krekar ber om å bli trodd, men reklamebyrået håper på penger i kassa. Se alle plakatene, og si din mening!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrormistenkte geriljalederen skal figurere på to såkalte boards. Den ene plakaten skal henge på Stortinget T-banestasjon, mens den andre skal plasseres i St. Olavsgate ved Blitzhuset.

Til sammen skal reklamebyrået JCDecaux henge opp 450 plakater. Halvparten av kampanjen består av ytringer fra en rekke personer, mens de andre forklarer hvorfor personene har ytret seg.

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling bekrefter overfor NTB at hans klient deltar i reklamekampanjen.

- Han fikk et tilbud om å delta i denne kampanjen, sammen med rundt 150 andre personer og organisasjoner. Jeg presenterte ham for tilbudet, og mulla Krekar ønsket å benytte denne anledningen til å komme med budskapet sitt, sier Meling.

- Krekar mener det gir ham best rettssikkerhet å ha oppmerksomhet rundt saken, sier Meling.

Plakatbudskapet, som Krekar utarbeidet sammen med sine advokater, er: «Det er nå vi får se hva demokrati og rettssikkerhet betyr».

Teksten er illustrert med et bilde av mulla Krekar. Ifølge advokat Meling er det benyttet et tidligere publisert fotografi som er tatt på universitetstrappen i Teheran.

Mulla Krekar har ikke betalt for å delta i reklamekampanjen, som starter mandag.

- Vi har ikke satt noen begrensninger i forhold til hva folk skal få si, bortsett fra at vi har stanset noen ytringer fordi de har vært i strid med norsk lov, sier administrerende direktør Øyvind Markussen i JCDecaux til Kampanje.

Hensikten med kampanjen er å sette fokuset på plakaten som medium.

- Vi gjør dette for å illustere hvilke muligheter dette mediet gir. Vi har omskapt mediet til en redaksjonell affære. Vi kaller det Norges største veggavis og har invitert borgerne til å fortelle hva de har på hjertet, sier Markussen til Dagbladet.no.

(Dagbladet.no og NTB) Se alle reklameplakatene her

STILLER GRATIS: Reklamebyrået tilbød mulla Krekar veggplass, og han takket ja.