Kapret nødhjelp

Skipet var på vei til Somalia med mat fra Verdens Matvareprogram

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seks bevæpnede menn kapret onsdag et skip med matvarer fra FN-organisasjonen Verdens Matvareprogram, melder nyhetsbyrået Associated Press. 

Skipet MV Miltzow var lagt til kai i Merka, en havneby 100 kilometer sørvest for Somalias hovedstad Mogadishu, og holdt på å losse.

Om lag halvparten av de 850 tonnene med mat var fremdeles ombord da mannskapet ble tvunget til å legge fra kai, og forlate Merka. 

Skipet var lastet med 703 tonn mais, 108 tonn bønner og 39 tonn vegetabilsk olje. Maten skulle sendes til Somalias mest unerernærte mennesker i Lower Juba-regionen.

27. juni ble skipet MV Semlow, som også var lastet med matvarer, kapret og holdt i 100 dager, før det ble frigitt 4. Oktober.

- Det er skandaløst at et lite antall profittører nok en gang kaprer humanitære matforsyninger som er ment for andre somaliere, sier lederen for Verdens Matvareprogram i Somalia, Robert Hauser i en uttalelse.

KAPRET:</B> Skipet MV Semlow ble holdt i 100 dager før det ble satt fri 4. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer