Kapret sprit-trailer

NITTEDAL/OSLO (Dagbladet): Politiet i hele østlandsområdet jaktet i natt på de tre ranerne som i reneste Olsenbanden-stil i går kapret og stakk av med et vogntog lastet med brennevin og andre tollfrie varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren skal ha blitt slått, bundet og innesperret bak i tilhengeren, og seinere forlatt av ranerne på et industriområde i Nittedal.
Kapringen av vogntoget i går ettermiddag er utført på en meget profesjonell måte. De tre ranerne, kledd i kjeledresser og med mørke solbriller, visste nøyaktig hvor og når de skulle slå til. Politiet sitter igjen med få spor i jakten på dem.

Kapring av vogntog er et stort problem i mange europeiske land, men helt uvanlig i Norge.

Preget av sjokk

Sjåføren, en 28 år gammel mann fra Sandefjord, skal være sterkt preget av sjokkopplevelsen. Han skal bare ha pådratt seg lettere fysiske skader. I går kveld satt han i avhør med etterforskere fra Oslo politikammer.

Samtidig jobbet kriminalteknikere med å undersøke tilhengeren som ble forlatt i Nittedal. Teknikerne sikret spor både inni og rundt hengeren, og det var også aktuelt å drive sporsikring i natt på Alnabru, der traileren ble kapret.

Politiet ville i går kveld ikke si noe om hvor store verdier som er forsvunnet, men etter det Dagbladet forstår skal det være snakk om varer for mange hundre tusen kroner.

Den 28 år gamle sjåføren fra Sandefjords-firmaet MT Spedisjon hadde lastet tollfrie varer for Scandi-Line på Alnabru. Vogntoget var fult av sprit, parfyme og sjokolade som skulle selges fra taxfree-butikkene på Scandi-Lines ferjer.

Utenfor Strømsveien 316 på Alnabru ble vogntoget sperret av en personbil. De tre mennene i kjeledresser og solbriller hoppet ut av bilen og tok kontroll over sjåføren. Den erfarne sjåføren fra MT Spesisjon hadde ingen mulighet til å hindre de tre i å kapre bilen.

Slått og bundet

Etter det Dagbladet forstår skal sjåføren ha blitt slått, bundet og kastet bak i tilhengeren på vogntoget. Ingen andre skal ha oppdaget dramaet som utspant seg på det ellers så fredelige industriområdet.

Med ranerne bak rattet gikk ferden videre til et industriområde på Glanerud i Nittedal. I enden av Masteveien ble vogntoget stanset. Ranerne koplet fra hengeren som inneholdt sjokoladevarer.

Høy beredskap

De forlot Nittedal med en lastebil full av sprit og parfyme, og lot de mindre verdifulle varene være i igjen i hengeren sammen med ransofferet, den 28-årige sjåføren.
Klokka 17.10 fikk Romerike politikammer melding om hva som hadde skjedd. Politiet slo straks storalarm, og patruljer fra en rekke lensmannskontor og politikamre på Østlandet har siden søkt etter lastebilen, uten resultat.

Politiet vet ikke om ranerne kan ha hatt en annen bil parkert et annet sted, og i så fall lastet spriten over i denne.