Kapret taxi funnet med GPS

Politijakt Kløfta - Oslo avblåst etter halvannen time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Ved 23.40-tiden kunne politiet i Oslo og på Romerike avblåse en storstilt jakt på en taxi som ble kapret og stjålet på Kløfta halvannen time før.

 Store politistyrker på Romerike og Oslo jaktet i kveld på en stjålet taxi, der en passasjerer overmannet sjåføren på Kløfta like etter klokka 22 i kveld.

- Oslo politidistrikt ble bedt av politiet på Romerike om bistand ved 22.30-tiden, og vi satte inn alle tilgjengelige styrker. Til slutt var det taxiselskapet selv som fant den stjålne bilen parkert og forlatt i Grenseveien 60 ved Carl Berner, sier operasjonsleder Finn Belle ved politiet i Oslo til Dagbladet.no.

GPS - eller ikke

Under politiaksjonen var det forvirring om hvorvidt det var en aktiv  GPS-sender i taxien, en grønn Volkswagen Touran tilhørende City Taxi i Oslo.

- Selskapet selv informerte oss om at det ikke var påslått GPS i bilen. Men det var City Taxi selv som meldte at de hadde funnet bilen takket være GPS\'en, sier operasjonsleder.

Ved  24-tiden var taxityven - en mann - ikke pågrepet. Taxien var tilsynelatende uskadd.

Det var sjåføren, som ble truet ut av bilen på Kløfta, som fikk varslet egen sentral om at passasjeren hadde bestilt turen til Oslo sentrum. 

 Vakthavende ved sentralen på City Taxi sier til Dagbladet.no at ledelsen har gitt beskjed om at saken ikke skal kommenteres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer