Kapret toppjobben med «et av de beste triksene» Obama noensinne hadde sett

- Har du lest din mors doktorgradsavhandling?

OBAMAS UTVALGTE: Her blir Jim Yong Kim introdusert som president Barack Obamas nominerte for den neste presidenten i Verdensbanken i 2012. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
OBAMAS UTVALGTE: Her blir Jim Yong Kim introdusert som president Barack Obamas nominerte for den neste presidenten i Verdensbanken i 2012. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere denne uka delte presidenten for Verdensbanken, Jim Yong Kim, en kort leksjon i å imponere under et jobbintervju. I 2012 klarte han selv å overbevise daværende president Barack Obama om å få toppjobben som president for Verdensbanken.

- Verdensbanken kan ikke få noen bedre leder enn Kim, sa Obama til pressen i Det hvite hus da han kunngjorde sitt valg i mars 2012.

Ukonvensjonell kandidatJim Yong Kim var for de fleste et ukjent navn i 2012, selv om han hadde sin bakgrunn fra noen av verdens fremste universiteter.

Kim ble født i Seoul i 1959, men allerede da han var fem år gammel, flyttet familien til USA. Han er oppvokst i Muscatine i delstaten Iowa. Han var president for Darthmouth College før han sikret seg jobben som president for Verdensbanken, men han var bedre kjent for sin karrière innen globale helseorganisasjoner.

Utdannelsen fullførte Kim ved Harvard, hvor han sikret seg to doktorgrader, den første i medisin og den andre i antropologi.

Likevel var han en ukonvensjonell kandidat til Verdensbankens toppstilling.

Hvorfor skal jeg nominere deg?Under en tale på Milken Institute Global-konferansen i Beverly Hills, delte han en anekdote om hvordan han skaffet seg Obamas nominasjon til jobben, skriver nettstedet Quartz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer