Kapringsalarmen var falsk

En kommisjon skal forsøke å finne ut hvorfor kapringsalarmen gikk ombord i et russisk fly i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag slo russiske myndigheter full alarm: Et fly på vei fra Domodedovo-flyplassen i Moskva til Perm i Ural er kapret like etter avgang.

Meldingen ble ikke bekreftet og nyhtsbyråene var merkelig stille før meldingen ble avkreftet.

Russlands kriseminister sendte så ut meldingen om at han hadde pratet med flyets piloter og at det ikke var noen kapring på gang. Perm-regionens guvernør, Yuri Trutnev, sa at de likevel holdt muligheten åpen for at mannskapet om bord i flyet har benektet kapringen fordi de er kontrollert av kaprerne.

Klokka 14:00 sendte nyhetsbyrået Interfax ut en melding om at flyet hadde landet i sikkerhet i Perm. Flyet, som var av typen Antonov 24 og var fra Perm Airlines, hadde av en eller annen grunn sendt ut kapreralalm som ble fanget opp av den sentrale russiske flytrafikkontrollen.

En russisk kommisjon skal nå forsøke å finne ut hva som fikk propellflyet til å sende ut nødsignalene.

Antonov 24 er et tomotors passasjerfly med propelldrift. Modellen har vært i bruk siden 1959, og brukes på en rekke regionale ruter i Russland. Flyet tar 52 passasjerer, og har blitt produsert i over 1300 eksemplarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer