FORHATT:: Francesco Schettino. Foto: Reuters/Scanpix
FORHATT:: Francesco Schettino. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

- Kaptein er Italias mest forhatte mann

Costa Concordia-kapteinen skjelles ut i italienske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapteinen sitter nå i husarrest og risikerer tiltale for uaktsomt drap etter grunnstøtingen ved øya Giglio. Elleve mennesker er bekreftet døde i ulykken. I tillegg er et tjuetall mennesker savnet.

Nå stormer det mot kapteinen på sosiale nettsteder, skriver Corriere della Sera, som fastslår at han er Italias «mest forhatte mann». Han får spesielt gjennomgå for å ha forlatt skipet før alle passasjerer var reddet ut.

I en twittermelding som avisa trekker fram, fordømmes kapteinen på denne måten: «Han er en veik feiging som flyktet med halen mellom beina og bare tenkte på å redde sitt eget liv, ikke passasjerenes.»

Også kolleger kritiserer kapteinen. Mario Palombo, tidligere kaptein på ulykkesskipet, mener Francesco Schettino er en impulsiv «våghals».

En annen kaptein i Costa Crociere, rederiet som eier Costa Concordia, reagerer på at Schettino skal ha gått farlig nær land for å «hilse» på øyfolket.

- Det var brautende, Schettino brisket seg, lekte klovn, det var utrolig dumt. Jeg ville dømt ham ikke bare én gang, men ti ganger, sier kapteinen.

Cruiseskipet rant inn i et skjær som er godt merket på alle sjøkart, understreker han.

(NTB)