OVERLEVDE: Bare 28 personer overlevde båtforliset i Middelhavet. Natt til tirsdag ankom de havna på Sicilia. Foto: AP Photo / Alessandra Tarantino
OVERLEVDE: Bare 28 personer overlevde båtforliset i Middelhavet. Natt til tirsdag ankom de havna på Sicilia. Foto: AP Photo / Alessandra TarantinoVis mer

Kaptein og besetningsmedlem pågrepet etter båtforliset

Mistenkt for menneskesmugling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer som overlevde forliset i Middelhavet er pågrepet, mistenkt for menneskesmugling.

Søndag kantret en båt som skal ha hatt mellom 700 og 950 flyktninger om bord utenfor kysten av Libya. Bare 27 personer overlevde.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det kapteinen på skipet og et crewmedlem som er arrestert.

Kaptein og besetningsmedlem Mens kapteinen skal være fra Tunisia, blir det opplyst at besetningsmedlemmet er syrisk.

Ifølge aktor Rocco Liguoro er de to mennene tiltalt for menneskesmugling og drap.

De ble arrestert ved midnatt tirsdag, da redningsskipet med de 28 overlevende ankom Catania på Sicilia.

I tillegg til de overlevende er det bare funnet 24 omkomne i sjøen. Det er dypt i området, og trolig vil man aldri få vite nøyaktig hvor mange som døde. FNs høykommissær for flyktninger sier det ser ut til å være «den verste massakren noensinne i Middelhavet».

Tusenvis mister livet Hendelsen skjedde i et område like ved libyske farvann, 193 kilometer sør for den italienske øya Lampedusa.

Ifølge italienske myndigheter var det flyktninger fra Algerie, Egypt, Somalia, Niger, Senegal, Mali, Zambia, Bangladesh og Ghana om bord i båten.

I fjor krysset rundt 220 000 flyktninger Middelhavet og rundt 3 500 båtflyktninger mistet livet på vei til Europa, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

Hittil i år fryktes det at minst 1600 flyktninger har omkommet i forsøket på å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika til Europa.