Påtalemyndigheten i Catania på Sicilia mener Mohammed Ali Malek (27) kan holdes ansvarlig både for skjødesløs manøvrering av den tidligere fiskebåten og for å ha tillatt altfor mange mennesker om bord. Foto: AFP / NTB SCANPIX
Påtalemyndigheten i Catania på Sicilia mener Mohammed Ali Malek (27) kan holdes ansvarlig både for skjødesløs manøvrering av den tidligere fiskebåten og for å ha tillatt altfor mange mennesker om bord. Foto: AFP / NTB SCANPIXVis mer

Kaptein på overfylt flyktningbåt kan bli siktet for massedrap

Over 800 fryktes å ha mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tunisiske kapteinen på båten som gikk ned med 800 mennesker om bord i helgen, kan bli siktet for massedrap, opplyser italienske myndigheter.

Påtalemyndigheten i Catania på Sicilia mener Mohammed Ali Malek (27) kan holdes ansvarlig både for skjødesløs manøvrering av den tidligere fiskebåten og for å ha tillatt altfor mange mennesker om bord. Han kan også regne med å bli siktet for å bidra til ulovlig innvandring.

Den overfylte båten hadde hundrevis av flyktninger om bord da den forliste utenfor kysten av Libya søndag. Over 800 mennesker fryktes å ha mistet livet.

28 overlevende Malek var en av de 28 som ble reddet i live, og han ble pågrepet av italiensk politi da han ble tatt i land på Sicilia sammen med de andre overlevende.

Fredag blir han framstilt for en domstol i Catania sammen med en annen av mannskapet som overlevde, en 25 år gammel syrer som også kan bli tiltalt for å bidra til ulovlig innvandring.

Malek satt tirsdag i lange avhør hos politiet, men det er ennå ikke kjent hva han har forklart.

Innelåst under dekk Ifølge italienske myndigheter kolliderte den 20 meter lange båten med et portugisisk lasteskip, delvis på grunn av kapteinens feilmanøvrering. Kollisjonen med lasteskipet førte til at båten kantret.

Påtalemyndigheten bekrefter de tidligere meldingene om at det var flere barn om bord, og at flere av de omkomne var innelåst under dekk.

Mannskapet på lasteskipet som fiskebåten kolliderte med, kan ikke klandres for tragedien, understreker påtalemyndigheten.

(NTB)