Kaptein på passasjerfly døde bak spakene

Resten av mannskapet på Continental-fly erklærte nødsituasjon.

PILOTEN DØDE PÅ TUREN: Continental Airlines' flight 61 landet trygt på flyplassen i Newark, etter at piloten døde av naturlige årsaker på vei over fra Brüssel i Belgia. Foto: SCANPIX/Daniel Barry/Getty Images/AFP
PILOTEN DØDE PÅ TUREN: Continental Airlines' flight 61 landet trygt på flyplassen i Newark, etter at piloten døde av naturlige årsaker på vei over fra Brüssel i Belgia. Foto: SCANPIX/Daniel Barry/Getty Images/AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Mannskapet på et Boeing 777-200 passasjerfly fra Continental Airlines på vei fra Brüssel til Newark utenfor New York med 267 passasjerer ombord erklærte en nødsituasjon etter at kapteinen døde mens flyet var i lufta, skriver New York Times.

Flyet ble overtatt av de to andre pilotene ombord, og de landet trygt på Newark-flyplassen i 18-tida norsk tid.

Dødsfallet skal ha skjedd mot slutten av den lange flygningen, og den første nødmeldingen fra flyet kom klokka 16.30.

Dødsårsaken er ikke kjent.

- Kapteinen døde i lufta, tilsynelatende av naturlige årsaker. Denne flygningen hadde en ekstra avlastningspilot som tok plassen til den avdøde piloten. Flygningen fortsatte trygt med to piloter bak spakene, skriver Julie King, talskvinne for Continental i en uttallelse.

Flyselskapet opplyser at kapteinen var 61 år gammel og hadde jobbet for Continental i 21 år. Familien ble i kveld varslet om at han døde på jobb.

Pilotene som overtok spakene har kompetanse til å lande flyet uten problemer.