Kaptein på vaktbåt knivstukket

Besetningsmedlem pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (ANB): Tilstanden var tirsdag alvorlig for den færøyske kapteinen som samme dag ble knivstukket av et besetningsmedlem. Dramaet utspant seg mens skipet befant seg utenfor Nordland.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge bekrefter overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at kapteinen, som er i 60-årene, er blitt utsatt for en kriminell handling, og at dramaet utspant seg ved nitida om morgenen.

– Kapteinen ble påført dype kuttskader og er alvorlig skadet. Mannen ble hentet av et redningshelikopter stasjonert på Heidrun-plattformen og fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim, sier vaktleder Kjell Johansen.

Uklart motiv

Kapteinen ble operert for skadene tirsdag ettermiddag. Ifølge sykehuset er han påført alvorlige skader i mage og brystregionen.

Ifølge Hovedredningssentralen skal den antatte gjerningsmannen, som opprinnelig er fra Fillippene, umiddelbart etter knivdramaet ha blitt tatt hånd om av andre besetningsmedlemmer. De fleste ombord på skipet skal være fra Færøyene.

Det er uklart om noen var vitne til dramaet. Politiet kunne tirsdag heller ikke si noe om hva som eventuelt var motivet for angrepet på kapteinen.

Til land i natt

«Torsvik» befant seg i internasjonalt farvann da knivstikkingen fant sted. Skipet var ventet til Kristiansund natt til onsdag.

– Gjerningsmannen vil bli pågrepet når skipet anløper kai. Kriminalteknikere vil da sikre åstedet, sier politiadvokat Sindre Stave ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Mannen vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling onsdag.

Færøysk politi vil etter alt å dømme begjære den antatte gjerningsmannen utlevert når norsk politi er ferdig med sin etterforskning.

– Det er færøysk lov som gjelder på et færøysk skip i internasjonalt farvann, sier vaktleder Hallgrim Hansen ved politiet i Torshavn på Færøyene til ANB.

Det færøyske skipet opererer som vaktbåt for et såkalt seismikkskip på Trænabanken, 18 mil nordvest for Brønnøysund. (ANB)