Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaptein pågrepet etter båtbrann i Indonesia

Etter at en brann brøt ut i går. 

BRANN: Politi, Røde Kors og redningsmannskaper på plass ved båten hvor det brøt ut brann søndag. Foto: Darren Whiteside / Reuters
BRANN: Politi, Røde Kors og redningsmannskaper på plass ved båten hvor det brøt ut brann søndag. Foto: Darren Whiteside / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Indonesias hovedstad Jakarta har pågrepet kapteinen på en passasjerbåt der det brøt ut brann søndag. 23 personer er så langt funnet omkommet etter brannen.

Politisjef Hero Hendriatno Bachtiar bekrefter at båtkapteinen er i varetekt.

Båten var på vei fra hovedstaden Jakarta til øya Tidung, et yndet utfartsmål rundt 50 kilometer fra den indonesiske hovedstaden, da brannen oppsto.

Det skal ha vært over 230 mennesker om bord i båten, men ingen kjenner det eksakte antallet. Passasjerlista omfattet bare rundt 100, men følge offisielle kilder hadde den en kapasitet inntil 285 personer.

Havnesjefen der båten la fra kai har blitt suspendert fra stillingen, og kommer til å bli avhørt, sier transportminister Budi Karya.

Redningsmannskaper leter etter 17 personer som fortsatt er savnet etter brannen. Enkelte av de omkomne er så langt ikke identifisert på grunn av kraftige brannskader. Det er dermed ikke klart om de er på lista over savnede.

Ifølge politiet startet brannen i båtens strømgenerator.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling