Kaptein Phillips er i sikkerhet

Hoppet i sjøen under lynrask aksjon.

I SIKKERHET: Etter ett rømningsforsøk ble kaptein Richard Phillips frigitt etter en aksjon hvor tre av piratene ble drept. Her er han ombord i skipet USS Bainbridge sammen med offiser Frank Castellano.  Foto: EPA/US NAVY/SCANPIX
I SIKKERHET: Etter ett rømningsforsøk ble kaptein Richard Phillips frigitt etter en aksjon hvor tre av piratene ble drept. Her er han ombord i skipet USS Bainbridge sammen med offiser Frank Castellano. Foto: EPA/US NAVY/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld kom det første bildet av kaptein Richard Phillips etter at han ble befridd fra somaliske pirater under en aksjon mot livbåten han satt i.

Hoppet til sjøsUnder en lynrask aksjon utført av US Navy Seals hoppet 55-åringen i sjøen og ble raskt reddet opp av de amerikanske marinesoldatene. Tre av de fire piratene som var om bord i livbåten ble drept i aksjonen. Den fjerde er nå i amerikanernes varetekt. Phillips er i sikkerhet på det amerikanske marinefartøyet USS Bainbridge.

Da spesialsoldatene slo til var en av piratene om bord i USS Bainbridge for å forhandle med amerikanske myndigheter, melder CNN. Det er denne piraten som er i amerikanernes varetekt.

På en pressekonferanse i kveld kom det fram at amerikanerne gikk til aksjon fordi de oppfattet at kapteinen var i livsfare. - Vi hadde klare retningslinjer fra øverste hold om å gå til aksjon dersom han var i fare, sa admiral William Gortney.

- Skipet var aldri piratenesKaptein Phillips har vært piratenes gissel siden onsdag, etter en mislykket kapring av skipet Maersk Alabama. Dette skipet la til havn i Mombasa i går kveld.Kort tid etter at mannskapet fikk vite at kapteinen var befridd kom de ut på dekk. De viftet med det amerikanske flagget og ropte ned til reporterne på land.- Skipet var aldri piratenes, det var kaptein Phillips sitt skip, brølte en av dem i glede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer