Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaptein Sabeltann «plyndrer» Kassettavgiftsfondet

Mangemillionær Terje Formoe har fått 40 000 kroner av Kassettavgiftsfondet for å gi ut ny «Kaptein Sabeltann»-plate. - En hån mot meg og andre som sliter og betaler av egen lomme for å gi ut musikk, sier musikeren Harald Thune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første runde av årets tildelinger til musikere er klar. Kassettavgiftsfondet mottok 545 søknader, men bare 39 har fått støtte.

1,5 million kroner i størrelsesorden 20 000 til 100 000 utbetales nå til både kjente og ukjente artister.

Oppgitt

Men reaksjonene er ikke uteblitt. Magne Nygård i bærumsbandet Sordid Conditions er hoderystende oppgitt over årets tildeling:

- Flere av de samme artistene, spesielt de kjente, får penger år etter år. Sordid Conditions har eksistert i seks år og søkt flere ganger på rad, men har fått nei igjen. Nå har vi brukt 100 000 av egen lomme for å gi ut en plate, sier Nygård.

Thune-nei igjen

I fjor skrev Dagbladet om artisten Harald Thune, som fikk 70 000 til plateinnspilling via produsenten Majorselskapet. Samarbeidet sprakk og Thune mistet pengene, som ble tilbakeført til Kassettavgiftsfondet.

- Jeg søkte om å få overført beløpet, men fikk beskjed om å søke på nytt. Plateprosjektet var godkjent, men jeg fikk ikke noe nå heller, sier Thune.

40 000 til Sabeltann

«Kaptein Sabeltann og skatten på Kjuttavika» (1992) solgte 200 000. Oppfølgeren «Kaptein Sabeltann og hemmeligheten i Kjuttavika» (1994) har passert 120 000. Et slikt platesalg gir millioninntekter til Formoe, som er «faren» til Sabeltann. - Hva skal Formoe med 40 000 i den økonomiske situasjonen han sitter?

Beløpet ville finansiert mesteparten av min plate. Jeg tjener litt over 100 000 i året, sier Harald Thune, som unner de andre støtten de har fått.