VRAKGODS:  Lasteskipet Finnøy Glimt gikk ned i natt mellom Slettå og Ramsholmene. Her er en av livbåtene fra skipet skyldt i land. Foto:  Bjørn Erik Ovesen
VRAKGODS: Lasteskipet Finnøy Glimt gikk ned i natt mellom Slettå og Ramsholmene. Her er en av livbåtene fra skipet skyldt i land. Foto: Bjørn Erik OvesenVis mer

Kaptein savnet etter at lastebåt kantret nord for Haugesund

- Skjedde veldig raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lasteskipet Finnøy Glimt har kantret og gått ned i havområdet Sletta ved Ramsholmane nord for Haugesund, bekrefter Hovedredningssentralen i Sør-Norge overfor Dagbladet.

To personer har blitt plukket opp, mens en tredjemann er savnet. Ved 8.30-tida lørdag morgen var personen fremdeles ikke kommet til rette.

- Kapteinen på lastebåten er fortsatt savnet. Da de to andre kom seg i livbåten, sto han fortsatt på brua. Søket er myntet på at han har kommet seg ut uten at de har sett det, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge Johan Mannsåker til Dagbladet.    

Han opplyser at årsaken til forliset er ukjent.  

- Det skjedde helt uten forvarsel og veldig fort. I løpet av ti minutter var skipet gått ned. Det er ingen skjær i nærheten, men det vi vet er at de fikk slagside og kantret, sier han.

Alle de tre om bord er polske.

- Vi søker forsatt både i vann og på land. Et Sea King-helikopter har også deltatt i søket i hele natt. Vi jobber for å få på plass et nytt luftsøk, sier redningslederen.

Lys i vannet Ulykken skjedde langs en åpen havstrekning mellom Slettå og Ramsholmene, i nærheten av fylkesgrensen mellom Hordaland og Rogaland. Hovedredningssentralen fikk nødmelding fra skipet i 23.30-tida.

Natt til lørdag blåste det nordøstlig kuling i området, men det er uklart om været har sammenheng med forliset. De to mennene som ble plukket opp, ble reddet da letemannskapene så lys, trolig fra redningsutstyr, i vannet.

Lasteskipet Finnøy Glimt er 48 meter langt og brukes vanligvis til frakt av grus og pukk.

Det Stavanger-baserte skipet har tidligere gått på grunn.

Kantringen skjer like i nærheten av der hurtigbåten M/S Sleipner gikk ned i 1999.