Kapteinen ba ikke om hjelp

Gasstankeren «Marte» var minutter fra å slå mot land i kulingen på Fedje i går morges. Bergingslønna er anslått til flere hundre millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/FEDJE: Det vesle øysamfunnet Fedje var tre minutter fra en mulig naturkatastrofe da gasstankeren «Marte» fikk motorhavari like før klokka ni i går morges. Tankeren hadde 600 tonn flytende petroleumsgass i lasten. Politiet forberedte evakuering for mannskap og øyboere.

-  Vi måtte tenke framover, gassen kunne eksplodert og rammet et område på tre- fire kilometer, sier Trygve Hillestad, informasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Ba ikke om hjelp

Kystverkets trafikksentral på Fedje oppdaget havaristen og fikk rekvirert taubåt 08.52 uten at kapteinen om bord hadde slått alarm. Det var stiv kuling og høye bølger i området. En taubåt fra rederiet Østensjø fikk tak i havaristen 09.50, da var den rundt 30 meter fra land.

-  Vi oppdaget at skipet hadde problemer og ikke gjorde fart gjennom vannet, og tilkalte umiddelbart taubåter fra Mongstad og Sture-terminalen. Kapteinen ba ikke om assistanse med en gang, vi varslet åtte minutter tidligere, sier Edgar Monge, operasjonsleder ved Trafikkstasjonen på Fedje.

Flere hundre millioner

-  Er det ikke vanlig at kapteinen varsler umiddelbart etter et motorhavari?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer