Kapteinen full - på grunn med skip

Bare en uke etter at et helt mannskap fikk sparken for fyll, har en kaptein og en styrmann blåst rødt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er tatt utvidet blodprøve av kaptein og styrmann på et lasteskip som gikk på et skjær utenfor Stavern i Vestfold torsdag ettermiddag.

Det 1.000 tonn tunge skipet var langt ute av kurs da det gikk på skjæret. Skipet kom seg løs for egen maskin, men styremekanismen var ødelagt. Lasteskipet ble derfor slept inn til Larvik.

- Kapteinen og styrmannen blåste rødt i en promilletest, og det er derfor tatt blodprøve av dem, sier operasjonsleder Knut Henning Bjune i Vestfold politidistrikt til NTB.

De to satt torsdag kveld i avhør. Ingen ble skadd i sammenstøtet med skjæret, og det skal ikke ha lekket noe diesel fra skipet. Det var til sammen fem personer om bord på lasteskipet, som var på vei fra Tønsberg til Porsgrunn.

Det er bare en knapp uke siden hele mannskapet på "MS Os" ble tatt i fyll på jobben mens de hadde flere hundre passasjerer ombord. Fire personer fikk sparken dagen etter hendelsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer