- Kapteinen funnet i live

Ifølge jemenittiske medier.

REDNINGSMANNSKAPER: Fransk personell på vei til ulykkesstedet utenfor Komorene. Foto: EPA/MAXPPP/CHAN CHEUNG/SCANPIX
REDNINGSMANNSKAPER: Fransk personell på vei til ulykkesstedet utenfor Komorene. Foto: EPA/MAXPPP/CHAN CHEUNG/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kapteinene på flight IY 626 skal ha blitt funnet i live etter Airbus-ulykken utenfor Komorene i natt norsk tid.
Det skriver den jemenittiske avisa Yemen Post.

Skal ha vært gissel i Mumbai
Kapteinen, Khaled Hajeb, skal ha vært et av gislene under terroraksjonen i Mumbai i november i fjor, ifølge Yemen Observer.
Hajeb er født i 1964 og har tre barn, to døtre og en sønn, skriver Yemen Observer.

Flyet, som var på vei fra Sanaa i Jemen og til Moroni i øygruppa Komorene, styrtet like før landing. Det var et forferdelig uvær i området samtidig, men årsaken til flystyrten er foreløpig uklar.

På en pressekonferanse i Sanaa sa Abdul Rahman, talsmann for Yemenia og styreleder for det jemenittiske luftfartstilsynet at tilsammen 93 døde er hentet opp fra Indiahavet.
Blant dem er 26 franske statsborgere, 54 fra Komorene, en palestiner, en kanadisk statsborger, samt besetningen på elleve personer.

Jente eller gutt funnet
Et barn skal også være blant de overlevende etter ulykken.

De store nyhetsbyråene har tidligere i dag rapportert at kun noen få døde er hentet opp fra Indiahavet. Dermed er det full forvirring om hvem som er funnet døde, hvor mange overlevende som er funnet, samt hvem disse er.

Ifølge flyselskapet skulle den overlevende være et fem år gammelt barn, men om det var gutt eller jente var uklart. Tilstanden til barnet var også uklart. Etterhvert ble det kjent at den overlevende var en fem år gammel gutt.

Senere sa immigrasjonsbetjent Rachida Abdullah på Komorene at den overlevende trolig er ei 14 år gammel jente, ifølge AP.

Det er foreløpig ingen andre som har bekreftet kjønn eller alder på personen som ble hentet opp etter flystyrten.  Det var 153 personer om bord i flight IY626 fra Yemenia Airways.
142 passasjerer og en besetning på elleve personer. 66 av passasjerene var franske statsborgere.
Franske myndigheter har sendt både skip og fly til området for å bistå i redningsarbeidet.

Krangler
Bare noen timer etter styrten, var krangelen mellom EU og flyselskapet Yemenia i gang.

Det var dårlig vær og røff sjø da flyet forsvant fra flyplassens radar like før beregnet landing. Frankrikes transportminister, Dominique Bussereau, oppga først været som en sannsynlig årsak til ulykken.

- Opplysningene er noe vage, men det blir sagt at flyet gikk inn for landing, men avbrøt. Da det forsøkte å lande på nytt, gikk det galt, sier Bussereau.

Han sa først at det var lite som tydet på at feil på flyet var årsaken til ulykken, men senere på dagen forandret han oppfatning.

- Flyet ble undersøkt av franske luftfartsmyndigheter i 2007, og det ble påpekt en rekke feil. Flyet har ikke vært i Frankrike siden den gang, understreket Bussereau.

Bussereau la til at Yemenia ikke står oppført på EUs svarteliste, men at selskapet var underlagt nærmere undersøkelser.

Samtidig raser pårørende og franske innvandrere fra øygruppa på flyplassene i Marseille og Paris i dag.

- Enkelte må stå hele veien til Moroni, sa Mohamed Ali til AP.

Han reiste fra Marseille til Yemenias franske hovedkvarter i Paris i håp om å få mer informasjon.STYRTET: Dette flyet styrtet i Indiahavet natt til i dag. Bildet er fra juli 2002. Foto: REUTERS/Thomas Noack/SCANPIX
STYRTET: Dette flyet styrtet i Indiahavet natt til i dag. Bildet er fra juli 2002. Foto: REUTERS/Thomas Noack/SCANPIX Vis mer
SKAL VÆRE I LIVE: Piloten på ulykkesflyet, Khaled Hajeb, skal ha overlevd ulykken. Foto: Foto: AFP Photo/Yemen News/SCANPIX
SKAL VÆRE I LIVE: Piloten på ulykkesflyet, Khaled Hajeb, skal ha overlevd ulykken. Foto: Foto: AFP Photo/Yemen News/SCANPIX Vis mer