Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kapteinen hadde krasjet to ganger før

Kapteinen på «Express Samina» skal ha krasjet med to andre båter tidligere. Men det er førstestyrmann på den greske ferja som tar ansvaret for ulykken som kostet minst 66 mennesker livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge rapporter skal Vassilis Yannakis, kapteinen på «Express Samina» ha krasjet to andre ferjer under sin kommando, skriver Sky News.

I et intervju med gresk radio sier førstestyrmannen at han feilberegnet avstanden til land. «Express Samina» gikk på et rev i sterk vind, samtidig som mannskapet så fotball på tv. Revet var både merket på kartet og lyst opp med lanterne.

- Jeg gikk kort bort fra brua for å se en fotballkamp, skal førstestyrmannen ha forklart.

Førstestyrmannen hadde koplet inn fergens autopilot mens han selv satt i fergens bar sammen med kapteinen og tre andre styringsoffiserer.

Da han litt senere vendte tilbake til brua og befalte styrmannen å legge kursen 5 grader mot babord, var det for sent.

De to forsøkte desperat å unngå kollisjon med revet ved å legge båten enda mer mot babord, men forgjeves. Deretter overtok førstestyrmannen selv roret.

Mannskapet er fortsatt i varetekt hos politiet på Paros, tiltalt for uaktsomt drap.

Elendig stand

En gresk avis forteller at en elektriker og tidligere ansatt på skipet spurte havnemyndighetene om å inspisere fartøyet to dager før ulykken. Han mente den ikke burde seile, skriver Sky News. Antonio Scrocos fortalte til The Athens News at skipets sikkerhetssystem for å kontrollere fart og retning var i veldig dårlig stand.

66 personer er omkommet og minst 30 er fortsatt savnet etter det katastrofale forliset utenfor den greske øya Paros tirsdag kveld.