Kapteinen på HMS Bounty antas å ha gått ned med skipet

Besetningsmedlem som ble reddet i går døde på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kapteinen på HMS Bounty, Robin Walbridge (63) antas å ha gått ned med skipet.

Et annet besetningsmedlem, Claudene Christian (42), som ble reddet opp av det frådende vannet i går, døde tirsdag på Albemarle sykehuset i Nord Carolina.  

Kystvakten beordret mannskapet til å forlate skipet i redningsdrakter. Mens de fleste kom seg i redningsflåter, ble tre besetningsmedlemmer skylt på sjøen. Blant dem var kaptein Walbridge, og Claudene Christian. 

På vei i livbåtene - Det vi vet er at hele mannskapet var klare til å komme seg i livbåtene, og idet de var på vei til å gjøre det havnet tre personer i vannet. En av dem kom seg opp i livbåten, sa Grade Brendan Selerno i den amerikanske Kystvakten til ABC News. 

15 personer ble reddet opp av det frådende vannet. Christian var bevisstløs idet hun ble hentet opp i redningshelikopteret. 

Redningsmannskaper kjempet for å redde besetningen i vind opptil 35 knops styrke og seks meter høye bølger. En medlem fra redningsmannskapene sa i et intervju med Weather Channel; 

- Det var som å være i en vaskemaskin.

Syv timer Mannskapet skal først ha sendt ut et nødmelding, som så skal ha blitt trukket tilbake. Hvorvidt det er tilfelle at den ble trukket er noe uklart, og er en del av etterforskningen rundt forliset.

KAPTEINEN: Kaptein Robin Walbridge antas omkommet. Her avbildet på HMS BOUNTY i 2004. Foto: JASON WERLING/AP
KAPTEINEN: Kaptein Robin Walbridge antas omkommet. Her avbildet på HMS BOUNTY i 2004. Foto: JASON WERLING/AP Vis mer

Det som derimot er klart, er at det skal ha tatt syv timer fra denne meldingen først ble sendt ut til mannskapet ble reddet opp av sjøen. Det melder ABC news

HMS Bounty ble bygget for filmen Mytteriet på Bounty fra 1962. Den var også med i filmen Pirates of the Caribbean: Dead man's chest. 

Takker på Facebook Klokken ett i natt norsk tid ble følgende melding lagt ut på HMS Bountys Facebook-side (krever Facebook-innlogging):

- Takk til alle for deres støtte, og at dere ber for oss i denne tragiske tiden. Vi vil takke den amerikanske kystvakten for motet de viste, og for at de risikerte sine liv for å redde vår. På nåværende tidspunkt har 14 besetningsmedlemmer returnert trygt til land. Der var 16 modige besetningsmedlemmer ombord på Bounty. Vi må triste melde om at vi har mistet et medlem, og savner fortsatt et annet. Kystvakten fortsetter å lete etter det siste medlemmet. Vennligst fortsett å sende støtte, det er sårt tiltrengt. 

OMKOMMET: Claudene Christian omkom etter forliset. Foto: PRIVAT.
OMKOMMET: Claudene Christian omkom etter forliset. Foto: PRIVAT. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer