SIKTET: Lee Jon-Seok, kaptein om bord den forliste ferja i Sør-Korea, siktes for forsømmelse og for å ha forlatt båten. 273 personer er fortsatt savnet. Foto: Reuters/Yonhap/NTB Scanpix
SIKTET: Lee Jon-Seok, kaptein om bord den forliste ferja i Sør-Korea, siktes for forsømmelse og for å ha forlatt båten. 273 personer er fortsatt savnet. Foto: Reuters/Yonhap/NTB ScanpixVis mer

Kapteinen pågrepet etter ferjekatastrofen

Siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lee Jon-Seok, kaptein om bord den forliste ferja i Sør-Korea, er pågrepet og siktes for fem brudd på sjøfartsreglene, inkludert forsømmelse. To andre mannskapsmedlemmer blir også siktet etter katatstrofen, melder lokale medier, CNN og BBC.

28 personer er bekreftet døde i forliset. 273 er fortsatt savnet.

Ifølge etterforskerne av fergeulykken, som kan vise seg å være en av de verste i sørkoreansk historie, kan det hende kapteinen ikke var på brua da ferja kantret.

- Og personen ved roret var tredjestyrmannen, sier politiadvokat Park-Jea-eok på en pressekonferanse i Mokpo, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken til forliset er så langt ikke kjent. Det var ikke antydning til høy sjø og forliset skjedde på grunt farvann, og det etterforskes nå hvilken rolle den 69 år gamle kapteinen Lee Jon-Seok hadde i  havariet.

- Kapteinen forlot skipet Det har også kommet meldinger om at kapteinen var den første til å forlate ferja.

- Han var blant de første til å forlate skipet, skriver The New York Times.

Saken oppdateres.