Kapteinen siktet etter Full City-grunnstøtingen

Siktet for brudd på rapporteringsplikt. Risikerer to års fengsel.

GRUNNSTØTTE:  Miljøkatastofen er et faktum etter at "Full City" gikk på grunn natt til fredag. Foto: TERJE LØCHEN
GRUNNSTØTTE: Miljøkatastofen er et faktum etter at "Full City" gikk på grunn natt til fredag. Foto: TERJE LØCHEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kapteinen av skipet Full City er siktet etter grunnstøtingen natt til fredag, opplyser Telemark politidistrikt ifølge NTB.

- Kapteinens status er endret til siktet i dag. Han er nå siktet etter skipssikkerhetslovens paragraf 37, om rapporteringsplikt. Det går på at en har plikt for å varsle når det er fare for forurensning, eller sikkerheten til skipet eller mannskapet, opplyste politiadvokat Siri Karlsen i Telemark politidistrikt på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Strafferammen for lovbruddet er på opptil to år.

Var ikke på brua Bulkskipet gikk på grunn på Såstein utenfor Langesund under svært dårlig vær, med vind opp til full storm. Skipet forsøkte å kaste anker, men ankeret løsnet fra bunnen i uværet. Det Panama-registrerte skipet meldte ikke selv at det begynte å drive slik man har plikt til å gjøre, da katastrofen inntraff.

Den kinesiske kapteinen, som snakker svært dårlig engelsk, har i avhør forklart at han ikke var på brua da ulykken inntraff, ifølge Varden.no

MiljøkatastrofeSkipet hadde 1120 tonn råolje om bord. Flere av oljetankene ble ødelagt. Store mengder olje lakk ut i fjorden og har forårsaket en miljøkatastrofe i området.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer