Kapteinen som forsøkte å bryte ned døra hylles: - Han var en av de aller beste

Ble stengt ute av Lubitz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Der myndighetene identifiserte andrepiloten som krasjet Airbus A320-flyet med 150 mennesker ombord i de franske alper som 28 år gamle Andreas Lubitz, begynner det også å komme ut informasjon om kapteinen.

Han som ble stengt ute fra cockpit av Lubitz.

«En av de aller beste» Flere aviser har nå også navngitt kapteinen som forlot spakene etter at flyet hadde klatret opp i marsjhøyde for å gå på toalettet. Han var, i motsetning til Lubitz, en veteran-pilot, og hadde så mange som 6000 flytimer bak seg i den aktuelle flytypen.

Han ble ansatt i Germanwings i fjor, men hadde jobbet en årrekke i både Lufthansa, som eier Germanwings, og Condor tidligere.

Avisa Independent gjengir et intervju med en kollega av den avdøde piloten hvor han hylles som «en av de aller beste».

- Han var en av de beste ... en som virkelig var til å stole på. Jeg er hundre prosent sikker på at han gjorde sitt beste. Det er det jeg tenker fordi jeg kjente ham så godt, sier han.

Prøvde å bryte opp døra Ifølge etterforskningsleder, Brice Robin, kunne man høre hvordan kapteinen identifiserte seg selv over internanlegget i flyet da han forsøkte å komme seg inn i cockpit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.