Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kapteinen sovnet - båten braste på land

Kapteinen på lastebåten «Hanne Christine» sovnet ved roret, og båten gikk på land i 14 knops fart. Innbyggerne i Halnes ved Måløy i Sogn og Fjordane fikk seg en overraskelse da de oppdaget skipet i fjæresteinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaptein Arnljot Jenset forteller til NRK at han sovnet ved roret etter å ha vært på vakt en halvtimes tid. Båten gikk klokken 6.20 på land med full fart.

Båten kom fra Bremerhaven i Tyskland, og hadde vært innom Stavanger, Haugesund og Bergen med containerlast på vei nordover til Ålesund.

«Hanne Christine» er 90 meter lang og veier 2.900 tonn. Den tilhører rederiet Arnljot Jenset A/S fra Midsund i Møre og Romsdal, og har et mannskap på åtte. Ingen ble skadet i uhellet.

unngikk naust

Amund Myhre kokte kaffe på kjøkkenet tidlig fredag morgen da han plutselig så en stor fraktebåt komme opp på land mot huset der han bor, like ved Måløy i Sogn og Fjordane.

- Jeg hørte buldring, og så så jeg baugen. Jeg ble forfjamset og fikk ikke tid til å tenke, sier Amund Myhre. Han bor om lag 30 meter fra der båten ligger.

- Det har aldri skjedd her ut før, sier han nøkternt.

Myhre sier at båten såvidt unngikk noen naust som står 10-15 meter lenger bort i fjæra. Men det var ikke fare for at båten skulle treffe bolighus. Båten sto fredag delvis i sjøen, bare noen meter fra fylkesveien.

Luftet hunden

Harald Halnes, som bor 50 meter unna der skipet havarerte, var ute og luftet hunden da båten gikk på grunn.

- Det var mørkt. Jeg trodde først det var et helikopter. Det var en forferdelig dur, og lys, sier han.

- Det er sånn som skjer, sier han.

Det blåste vestlig kuling og regnet i området.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling