Karadzic dukket ikke opp i sin egen rettssak

Så ble krigsforbrytersaken utsatt til i morgen.

RETTSSAKEN STARTER: Radovan Karadzic, her fotografert i august i fjor. Foto: AP Photo/ Valerie Kuypers/Scanpix
RETTSSAKEN STARTER: Radovan Karadzic, her fotografert i august i fjor. Foto: AP Photo/ Valerie Kuypers/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Rettssaken mot folkemordtiltalte Radovan Karadzic skulle startet i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i Haag i dagMen Karadzic møtte ikke i retten selv. Og etter omtrent et kvarter valgte dommeren å heve retten, og konkluderte med at saken starter igjen i morgen, melder nyhetsbyrået AP.

Han hadde tidligere varslet at han ville boikotte rettsforhandlingene, fordi han mente han hadde fått for dårlig tid til å forberede seg.

Det var på forhånd varslet at retten først ville ta stilling til Karadzics innvendinger da retten ble satt i dag. Dommerne hadde i utgangspunktet avvist Karadzics ønske om å utsette saken.

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen er tiltalt for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under krigen i Bosnia på 1990-tallet.

Rettssaken skal etter planen begynne med at de to aktorene Alan Tieger og Hildegard Uertz-Retzlaff skal holde sine innledningsforedrag, noe som er ventet å ta to dager i retten. 

Den norske advokaten Jan Heftye Blehr er med i forsvarergruppen til Karadzic.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.