Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karadzic fikk hjelp av nevøen til å leve i skjul

- Blod er tykkere enn vann, sier Dragan Karadzic (30).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den ettersøkte krigsforbryteren Radovan Karadzic ble arrestert i forrige uke, etter å ha levd i 13 år på rømmen fra FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia.

Nå har nevøen Dragan Karadzic (30) innrømmet å ha hjulpet «slakteren fra Beograd» med å leve i skjul de siste seks årene. Det skriver Times Online.

- For meg er han bare onkelen min. Blod er tykkere enn vann. Jeg ville ha gjort det samme igjen om jeg kunne, og jeg vil alltid passe på ham, sier 30-åringen.

Det var Mila Damjanov (53), Radovan Karadzics venninne, som avslørte nevøen. Hun kjente ham igjen fra flere av seminarene som Radovan Karadzic hadde holdt under dekkidentiteten Dragan Dabic.

Ble overvåket

Nevøen skal ha leid leiligheter, handlet mat og overført penger til Radovan Karadzic siden 2002.

- Vi kommuniserte som regel med tekstmeldinger. Han sa fra hva han trengte og jeg ordnet det. Jeg ordnet med mat, aviser og informasjon om familien hans, sier Dragan Karadzic.

- Selvfølgelig, jeg visste at jeg ble overvåket men jeg er stolt. Jeg passet alltid svært godt på å miste forfølgerne mine, og jeg byttet drosje to-tre ganger når jeg skulle besøke Radovan, forteller nevøen.

FAMILIEN STØTTET OPP OM RADOVAN KARADZIC ETTER AT HAN BLE ARRESTERT: Men minst ett familiemedlem skal ha hjulpet Karadzic mens han var på flukt, nemlig Dragan Karadzic, sønnen til Radovan Karadzics bror Luka (til venstre). Foto: SCANPIX
FAMILIEN STØTTET OPP OM RADOVAN KARADZIC ETTER AT HAN BLE ARRESTERT: Men minst ett familiemedlem skal ha hjulpet Karadzic mens han var på flukt, nemlig Dragan Karadzic, sønnen til Radovan Karadzics bror Luka (til venstre). Foto: SCANPIX Vis mer

Dragan Karadzic risikerer to års fengsel for å ha hjulpet en krigsforbryter på rømmen.

FORELESTE OM HELBREDENDE ENERGIER PÅ SEMINAR: Nevøen til Radovan Karadzic ble gjenkjent fra et slikt seminar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!